Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2796: Det går framåt x 2.

Roskilde, den 27. november 2023.

Arkivbild från 5. september 2023

Gråbrødre Kirkegård. 

Fujifilm X100F med EM-acros simulering. f/11 - 1/250 sek. - ISO 2500. 

Originalet är på 15,1 MB och har en storlek på 6000x4000. Här justerad till 2880x1920 - 80% kvalitet "hög". Då kom filen ner till 1,28 MB. Jag har alltid laddat upp filerna på cirka 1,7-8 MB. Det borde väl räcka? Och alla kan se dem - oavsett vilken internethastighet man har :-) Bytet från Mac till Windows går framåt.

Det går framåt med min ansiktsförlamning. Jag har varit hos öronläkaren och genomgått ett omfattande hörseltest. Lyckligtvis har varken min hörsel eller min syn skadats. Förlamningen har avtagit ganska mycket och nu måste jag bara göra/grimasera miner så mycket jag kan. Det har jag alltid varit bra på - säger min familj :-) Övningarna ska hjälpa till att aktivera de ansiktsmuskler som drabbats. Om jag kommer att vara bland de 20% där förlamningen inte försvinner helt, det får framtiden utvisa. Jag har fått höra det faktum att när man blir äldre tappar man muskler i allmänhet. Jag har en kontroll hos öronläkaren om 3 månader.

Öronläkarens slutbesked var att jag kanske fick leva med defekten som den var nu resten av mitt liv. Varpå jag svarade: "Jag borde kunna hantera en defekt mer eller mindre" :-)

Mvh. Erik.

Inlagt 2023-11-27 15:06 | Läst 619 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik, man får hantera många defekter och ålderstillägg med ro, är glad varje morgon jag kommer på benen och kan göra vad jag skall. Du får fortsätta göra grimaser så kanske det ger med sig helt, ibland segrar den envisa träningen.
Svar från Erik Madsen 2023-11-27 19:30
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Du har helt rätt, man ska vara nöjd med varje dag man får.
Det är inte svårt att sitta och göra lite grimaser varje morgon när det bara är frugan som tittar på. Förutom att yngsta barnbarnet tycker att det ser roligt ut :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Oj vad tråkigt att läsa om ansiktsförlamningen. Det har jag missat. Krya på dig och lycka till med din rehab. Ser jättebra ut bilden. Väldigt stämningsfull med de mörka skuggorna. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2023-11-27 19:36
Hej Johnny - tack för dina kommentarer och omsorg.
Det hände den 18 oktober, så mycket har hänt sedan dess och som tur var var det ingen blodpropp i hjärnan.
Tack för ditt beröm om min bild.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Arbetsmusklerna försvinner men hobbymusklerna består
som tur är. Vissa kallar det lathet :)
Det mesta går framåt och det är tryggt att höra.
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2023-11-28 10:57
Hej Gunte - tack för dina, som alltid, roliga kommentarer. De är mycket uppskattade.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Så skönt att höra att ansiktsförlamningen till stor del släppt! Apropå bildstorlek, har du provat att jämföra bildkvalitén om du laddar upp en stor bildfil som den är resp om du krymper den innan uppladdning? Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2023-11-28 11:06
Hej Björn - tack för dina kommentarer och omtanke.
Jag har försökt:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/roskilde-bloggen-2795-fuji-eterna-movie.htm#comments

Som jag skrev till Bjarne:
"Fram till idag har jag hållit mina filer nere på cirka 1,7 till 1,8 MB - max 2,0 och jag tror att jag kommer att göra det i framtiden också?"
och:
Även om vi själva har snabba internetuppkopplingar är det inte säkert att de vi vill visa våra bilder har. De kommer förmodligen att uppleva en mycket långsam bilduppdatering.
Med många vänliga hälsningar från Erik.