Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2799: Sysselsättning inomhus.

Roskilde, den 4. december 2023.

Jag läste den här för länge sedan, men jag var bara tvungen att kolla några namn :-)

Denna köpte jag av en kompis till mig på Hestetorvet. Den handlar om dagen den 19 september 1944, då tyskarna arresterade 2000 danska poliser och skickade dem till koncentrationsläger.

Det kan inte vara en hemlighet att kyla och snö inte är något för mig. Crossern har sedan länge körts i garage.

Vad kan jag då fördriva tiden med ?

TV och musik är direkt ett par områden som ligger framför oss. Jag har varit en ivrig läsare hela mitt liv. Både mina egna böcker, men jag har också varit en flitig besökare på vårt bibliotek. Med tiden har mitt minne inte kunnat hänga med – speciellt med att komma ihåg namn. Därför har jag efter hand undvikit skönlitteratur och bara läst facklitteratur. Jag tror att det var Björn som skrev om samma "problem" och som gav mig modet att försöka återuppta läsningen av skönlitteratur/romaner. Nu måste jag först avsluta den spännande och sorgliga historien om den danska polisen.

 Mvh. Erik.

Inlagt 2023-12-04 15:42 | Läst 700 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik tror du håller dig igång på rätt sätt. Skagens fotografer har jag aldrig sett, men är inte förvånad då målningarna ser ut att ha fotografier som grundidé. Det är förfärligt med de danska poliserna, inget jag fått lära mig i skolan, men desperata regimer är mycket farliga. I Sverige har jag känslan av att inte höra så mycket om grannländer, men ofta om länder långt bort.
Svar från Erik Madsen 2023-12-04 16:19
Hej Stefan - Tack för dina kommentarer. Det var ganska många fotografer som fotograferade fiskarna och lokalbefolkningen i Skagen. De erbjöd målarna att de kunde använda fotografierna som grund för sina målningar. Ett fåtal av målarna var själva intresserade av fotografi – till exempel den välkände P.S. Krøyer. Han hade varit i Paris och tagit med sig en apparat hem till Skagen. Den svenske målaren Zorn var också intresserad av fotografi och fotograferade också till sina målningar – har jag läst och sett.
Jag har tidigare hört att många svenskar saknar lite kunskap om vår och Norges historia från andra världskriget.
Med många vänliga hälsningar från Erik.