Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2814: Snö - kaos.

Roskilde, den 4. januar 2024.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Här i Roskilde kom vi ifrån det lite lättare:

Som vanligt knuffades snön ner framför vårt garage. Den här gången inte lika mycket som förra gången. Det fanns en liten öppning, men min fru och en vänlig granne skottade undan lite till.

Mvh. Erik.

Inlagt 2024-01-04 16:46 | Läst 584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja - vi har vargavinter i år!
Det verkar som om vissa intressegrupper får pedagogiska problem... :-)
Svar från Erik Madsen 2024-01-04 18:22
Hej Peter H. - tack för dina kommentarer.
Vi kommer att få minusgrader dygnet runt de kommande dagarna, men förmodligen ingen mer snö här i Roskilde.
Det var en väldigt ung man som höll på att röja snö och min fru tog honom senare idag och han hade inte tänkt så långt att man också skulle kunna få ut bilen ur garaget.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det har varit samma snökaos i södra Sverige och folk har suttit fast i sina bilar 15-20 timmar. Vi har också fått en massa snö men inte med samma hårda vindar som i Skåne. Kanske finns det också lite större beredskap för snö i mellan Sverige. I norra delarna har vi köldrekord istället.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2024-01-04 18:29
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Det var likadant i norra Jylland. Folk satt där i 19 timmar innan hjälpen kom. Den svenska köldrekord nämndes också i dansk TV.
Vi kommer att ha minusgrader dygnet runt de kommande dagarna, men ingen snö här i Roskilde.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej,
Jag kunde se på SMI radarn att ni måste haft problem med en rysligt stort snösystem över ert område. Ni har mer snö än vi har i Lund.
Hoppas att ni har många plogbilar.
Ha det gott
bob
Svar från Erik Madsen 2024-01-04 23:31
Hej Bob - tack för dina kommentarer.
Vi kom i stort sett undan med det. Det var mycket värre på andra håll.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Idag var det dags att åka till vårdcentralen med regeringen och ta bort agrafferna(stygnen) så med en rejäl frukost med glykol och taggtråd så var det dags att gräva fram bilen. Inte så mycket snö men hårt packat och hårt isigt..Blev några svettdroppar. Ungefär som dina bilder..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2024-01-04 23:36
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Så det går bra med "regeringen"?
Det finns de som säger att det är bra att få upp pulsen då och då :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
OBS och HJÄLP
Det står att jag har fått 5 kommentarer fram till denna stund 4/1-24 kl. 23.38, men jag kan bara läsa 4 !!! ??? Före mitt eget här.
//ERIK//
Hej Erik! Jaha, ni fick också med av snöstormen. Vi hade en jättekö med 1000 bilar som satt fast på E22. Vissa fick vänta ett dygn på räddningen.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2024-01-07 13:51
Hej Bjarne - ett försenat tack för dina kommentarer.
Ja, vi fick lite, men inte mer än vi brukar. Det var mycket värre på andra håll i DK. Det fanns även bilister på norra Jylland som fick vänta i över 19 timmar på att få hjälp.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Snön och vinden satte sina spår på många ställen. Jag klarade båda, men kylan sänkte mig idag. Det var -14 i morse och bilen sa bara ett ynkligt öhh, inget liv där inte. Ringde för att få starthjälp via bärgning, men fastnade i en jättekö, det är många som ringer nu….. jag gav upp…. Gör ett nytt försök i morgon, enligt villkoren har man hjälp inom en timma, då är det bara frågan om det räknas när man har kommit fram i telefonkön?
Svar från Erik Madsen 2024-01-07 14:45
Hej Peter D. - ett försenat tack för dina kommentarer.
Ja, nu är det minusgrader som ställer till problem – både för oss och för många andra. Min fru gick till mekanikern i november för att kontrollera batteriet och kylvätskan.
Med många vänliga hälsningar från
Hej Erik! Samma problem i Skåne - bilister i lång rad som satt fast i två dygn. Det är vackert med det vita, men skotta snö vill jag inte, det är tungt, och jag har samma problem med snöröjningen som du.
Svar från Erik Madsen 2024-01-08 17:21
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Ja, det finns många jämförelser med Skåne och sydöstra Danmark.
Med många vänliga hälsningar från Erik.