Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Att inte ha någon stil är kanske också en stil - en bild om dagen i fyra dagar

Framkallade minneskortet från min RX100 idag. När jag såg alla bilderna på kontaktkartan i Lightroom slog det mig hur att spretigt innehållet var. Bilderna är tagna under fyra vanliga arbetsdagar den här veckan när jag haft lite tid över och då jag sett något intressant. D.v.s. bara ett antal snapshots.

Nästa sak som slog mig var vilken kontrast detta var i förhållande till de fotoutställningar jag sett och de fotoböcker jag läst. Där finns nästan alltid en helhet, en viss stil och ett visst uttryck i bildspråket. Måste det vara så? Skulle man kunna kunna använda spretigheten i sig som en stil? Hmmm - får fundera vidare på det. Här kommer en bild om dagen + bonusbild sista dagen då det helt plötsligt dök upp en fotomodell.

Bild 1- 2012-10-15

 

Bild 2 - 2012-10-16

 

Bild 3 - 2012-10-17

 

Bild 4 - 2012-10-18

 

Bild 5 - 2012-10-18 - bonusbild

 

Hur som helst, ha alltid kameran med och glöm inte att plocka fram den. Några bilder blir det alltid även om det spretar åt alla håll :)

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg

Inlagt 2012-10-18 21:43 | Läst 2291 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spretiga, men mycket bra bilder. Gillar allihop men bilden på äpplena har ett litet försteg tycker jag med fin skärpa på förgrunden. Den där kameran blir jag mer och mer nyfiken på :).

/Torbjörn
Svar från Kurt Nord 2012-10-18 22:14
Kul att du gillar mina spretiga bilder och jag är mycket nöjd med RX100:an :)
Spretigt är inte fel.
Bonusbilden får extra plus av mig
Svar från Kurt Nord 2012-10-18 22:15
Spretigt kan vara bra :)
Man behöver aldrig "plocka fram" en kamera som redan sitter i handen =)
Akvariefiskar är du bra på. Det har jag aldrig lyckats med. Men det är klart. Jag använde film vid mina försök på 80-talet =)
Svar från Kurt Nord 2012-10-18 22:22
En kamera i handen är bättre än 10 i skåpet, men en i fickan är inte så dumt heller :)

På det igen - det är bara att plocka Fuji X100:an och bege sig till närmaste kinarestaurang. Mina fiskar simmar omkring på Sundbyberg Inn :)
N Thomas Meldert 2012-10-19 08:36
Med 10 kameror i garderoben kan man byta om lite och inte gå med samma paltor jämt =) Just nu är jag hemma i Åmål och har bara en digitalkamera med mig! Likadant var det förra helgen! Jag ser ett lätt skikt av damm på mina filmkameror. Men vänta bara tills jag kommer hem =)
Jätte läckra bilder - du verkar nöjd med kameran och vad jag ser på dina bilder så levererar den bra!
Har kollat på en RX100 länge och så i kväll var det en på Tradera till salu som jag skulle lägga bud på - men jag missade med en minut, kom in för sent den var redan såld, den hade även en läderväska - kameran gick för 4494:- kvitto från 27/8 grrrrrr - men va då det finns ju nya att köpa! /Sören
Svar från Kurt Nord 2012-10-19 00:18
Mycket nöjd och jag hoppas du får tag på en snart :)
Spretigt men intressant, valet av bildsammansättning får hela bunten att växa tycker jag. Mvh Elisabeth
Svar från Kurt Nord 2012-10-19 00:23
Tackar - hmm - ja kanske det - skillnaden gör ju på ett sätt att varje bild står ut mer - det kanske går att bygga på spretigheten som tema ;)
Akvariebilder är nog inte min bag....men de andra bilderna tyckte jag om! Flickan på bänken speciellt. Och jorå....jag blir mer och mer tillfreds med mitt köp av RX100. Den levererar bra!
Svar från Kurt Nord 2012-10-19 00:24
Kul att du gillar bilderna och som sagt - trevlig kamera :)
En spretig stil måste väl ändå vara bättre än ingen stil alls?! :-)
//Ewa
Svar från Kurt Nord 2012-10-19 00:24
Just det - det tar vi fasta på :)