Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Inspiration är för amatörer

”Inspiration is for amateurs – the rest of us just show up and get to work” - Chuck Close.

Citatet kommer från en artikel på motivation.se som handlar om nödvändigheten av uthållighet när det gäller inspiration och kreativitet. Oftast en underskattad komponent när vi hyllar våra kreativa genier. De flesta framgångsrika fotografer eller konstnärer har har ofta varit mycket uthålliga.

Själv tränade jag uthållighet med en kulturtur till Djurgården igår. Först Tore Johnson på Nordiska och sedan Francesca Woodman på Moderna Museet. I anslutning till Francesca Woodman fanns även några rum med bilder från Modernas egna samlingar. Allt intressant om än inte så överraskande.

Positivt överraskad blev jag dock av utställningen Verklighetsmaskiner av Olafur Eliasson som också finns på Moderna Museet. En blandning av konstutställning och ett besök på Tom Tits i Södertälje. Här får man också ett exempel på vad energi och uthållighet kan åstadkomma. I Berlin har han en studio med ett 90-tal personer som jobbar åt honom.

En fundering jag fick var om konstnären medvetet skapat utställningen för att vara mobilfotovänlig.

De flesta gick omkring med ett leende på läpparna

 

och fotograferade vilt

 

Rummet var fyllt otrevligt gult ljus, men på bilderna blev det denna monokroma kulör - funderar  på om det var en avsiktlig funktion från konstnären.

 

Färg och form där det är lite oklart huruvida besökarna ingår i verken eller ej

 

Och som sagt - alla är fotografer

 

Klart sevärd utställning

Kurt


Föregående blogginlägg

Inlagt 2015-10-25 14:40 | Läst 263879 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver