Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Patti Smith a photographer

Patti Smith fick Polarpriset i år - "...genom att viga sitt liv till konsten i alla former ha visat hur mycket poesi det finns i rock ‘n’ roll och hur mycket rock ‘n’ roll det finns i poesin...". Det gillar jag :)

Bernt hade en blänkare om detta i sin blogg och illustrerade med en bild på Patti med en Polaroidkamera i handen. Han trodde det att nog var Robert Mapplethorpes kamera, men jag hade just sett filmen Dream of Life och trodde nog att det var hennes egen kamera då hon i filmen använder en sådan kamera vid ett flertal tillfällen (syns i vid  något tillfälle i trailern http://www.youtube.com/watch?v=EpKZ2H7CC3s).

Blev redan när jag såg filmen nyfiken på Pattis bilder och i och med Bernt blogg så gav jag mig ut på jakt efter Pattis fotograferande. Hittade då denna sida som recenserar en utställning som Patti hade i Paris http://www.lensculture.com/patti_smith.html. Där kan man se några av hennes bilder och också läsa en introduktion till hennes bildkonst. Där hittade jag detta citat som också är själva orsaken till att jag skriver det här blogginlägget då det säger något om mina egna drivkrafter.

"I am not a photographer, yet taking pictures has given me a sense of unity and personal satisfaction. They are relics of my life. Souvenirs of my wandering. All that I have learned concerning light and composition is contained within them."

 

Bild "lånad" från http://themixtressonline.com/2010/01/18/patti-smith-photography-at-the-robert-miller-gallery-nyc/

I introduktionen beskriver Patti hur det kom sig att hon började fotografera och det är ju alltid kul att läsa hur andra människor hittar fotografin.

För kameranördarna - kameran hon använder är en Land 100 eller en Land 250.

Nu skall jag jobba vidare med mina egna "Souvenirs of my wandering" i Lightroom.

Ha det bra

Kurt

ps. ingen blogg utan egen bild.

Sommarvärme, då blir det lätt grillat.

Inlagt 2011-05-08 20:15 | Läst 2994 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag är nog också inne på samma linje som PS