Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Carlzon drar söderut + Everything is a Rimix!

Nu kommer jag ett tag framöver att överge min Vasastankammare för att vidga vyerna lite. Återbesök i Skåne och Brödåkra igen. Vad som kommer att hända där den här gången har jag ingen aning om just nu men det brukar lösa sig. Kanske blir det ett besök på Lousiana i Humlebæk som brukligt. Där pågår just nu bland annat en Picasso utställning ”Fred &Frihet” och en David Hockney ”Me Draw on iPad". Sen har vi också Moderna Museet/Malmö och Dunkers i Helsingborg som båda säkert är värda ett besök.

Sen kommer det säkert att bli några fotografiska turer i det Skånska landskapet också. Men som vid mina tidigare Brödåkrabesök så är ingenting bestämt, vi får se vad som händer.

 Everything is a Rimix!


Ett par tänkvärda videotips för er som sitter framför datorn och slöar.

Everything is a Rimix Part 1

Everything is a Rimix Part 2

Dumbphone?


För ett tag sedan fick jag en ny mobil. Ny och ny, jag fick överta min hustrus gamla när hon skaffade sig en ny fin ”smartphone”. Det går just nu en artikelserie i DN som handlar om hur mobilerna förändrat våra liv och där säger några:

”-Att inte ha med mobilen är som att glömma ta på sig brallorna på morgonen”.

”-Ibland kan jag till och med känna att jag faktiskt inte finns om jag inte har den nära mig och jag stänger i princip aldrig av den”.

För mig har livet inte förändrats så mycket med mobilen. Jag ringer mycket sparsamt och har den mest för att folk skall få tag i mig och laddar kontantkortet med max 400 spänn om året.

Bilden: Min första och min senaste mobil. Mobira Talkman mobilen från mitten av 80-talet kostade om jag minns rätt ca 27.000 spänn.

Min lilla "dumbphone" har ju inga appar så då får man trixa lite i photoshoppen i stället.

 Till slut då…


 Man måste väl också gratta Pattie Smith till Polarpriset! Läs hennes bok ”Just Kids” där hon bland annat berättar om sitt förhållande med fotografen Robert Mapplethorpe. Troligen är det Robert Mapplethorpes gamla polaroidkamera som hon håller i på bilden.  Det finns en fin bok med Mapplethorpes polaroider från mitten på 70-talet.

/Bernt

Inlagt 2011-05-04 11:52 | Läst 5648 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ha det skönt i skåne :)
Hehehe, "Ny och ny, jag fick överta min hustrus gamla..." trodde det var hustruns gamla och nya på bilden ;)
-affe
Trevligt med fint besök i "mina domäner". Illustrativ sida-vid-sida jämförelse av dåtidens och nutidens mobiltelefon. De var väldigt tåliga men släpbara, jämfört med de nyare modellerna. :-)
Det är bara att önska lycklig resa!

Ibland undrar jag om den nya generationen, den som aldrig går ut utan brallor, förlåt mobil, är en annan biologisk art. Jag har jobbat med datorer sedan 1963 och i åtminstone tio år med telefonteknik, men i dag har jag ingen mobil, och jag kan inte säga att jag saknar någon heller.
Det är ju möjligt att det är Roberts kamera hon håller i handen, men det skulle lika väl kunna vara hennes egen då hon fotograferat kontinuerligt under många år. Jag såg filmen Dream of Life
och i den hade hon ofta kameran med sig. Syns även i trailern http://www.youtube.com/watch?v=EpKZ2H7CC3s. Jag blev riktigt nyfiken på att se mer av det hon håller på med, inte minst hennes bilder :)
Hittade den här sidan där man kan se några av hennes bilder. http://www.lensculture.com/patti_smith.html