Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Stockholm Music & Arts - nu i färg - svartvitt är enklare

Jag tycker att det oftast är enklare att få till en svartvit bild som säger något än vad det är att få till en färgbild som talar. Jag undrar om det beror på att vi tillåter oss att skruva till de svartvita bilderna mer än färgbilderna. Kanske för att vi är vana vid svartvita bilder där svärta och kontrasten ger bilden stuns och kanske lite mer "känsla". Försöker vi göra samma sak med färgbilder, tycker i alla fall jag, att det inte känns lika naturligt. Även om jag gillar resultatet kan det ändå kännas lite sökt. Nu har vi ju i och för sig fått en flod av färgbilder med  mer eller mindre konstfulla bearbetningar genom de appar, program och filter som finns i mobilen och bildbehandlingsprogrammen. Så om några år kanske vi har vant oss :)

Mina svartvita bilder från Music & Arts finns i ett tidigare blogginlägg.

Här kommer först de naturliga färgbilderna. Om inte själva färgen i bilden är huvudmotivet tycker jag att färgbilderna ofta blir lite neutralt återgivande; så här var det. Jag tycker de svart/vita bilderna har lite mer stuns. Kanske svartvitt passar bäst till den här typen av fotografi?

Bild 1 - Toril Johannessen Mean Time

 

Bild 2 - Första regnskuren

 

Bild 3 - Efter andra regnskuren (skyfallet) 1

 

Bild 4 - Efter andra regnskuren (skyfallet) 2

 

Bild 5 - På bryggan

 

Bild 6 - I väntan på nästa konsert

 

Bild 7 - Efter sista konserten (Björk)

 

Här har vi till sist några bilder bilder som inte fungerade i svartvitt och som var tämligen trista i färg. Däremot blev de lite intressantare när jag skruvat till dem i Lightroom.

Bild 8 - Jag tror det är en installation men kunde inte hitta den i programmet från Music & Arts.

 

Bild 9 - Performance av Public Movements

 

Bild 10 - Festivalfötter

Ha det  bra

Kurt

PS - Ibland har man tur. När skyfallet vräkte ned över festivalen satt jag och frun på restaurang Hjerta och smorde kråset. När vi klev ut på trappan så bröt solen fram igen :)

föregående blogginlägg

Inlagt 2012-09-05 23:19 | Läst 1740 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den första, tredje och fjärde bilden är bra i färg! Har ju inte sett dem i svartvitt, men tror mig veta att färg är bäst här. Kanske beror det på att jag gillar "konstiga" färger i foton. Och andra sidan gillar jag svartvitt lika mycket. Så inte vet jag...