Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Vilka ekorrar?

Om man kom åt att fråga Ernst Billgren om hans ekorrar skulle han troligen svara Vilka ekorrar? Ehuru såna som jag ser ekorrar i skulptural form ser väl Billgren idéer, känslor, beteenden.  Den här installationen på Drottninggatan i Norrköping ska föra våra tankar till hus och hem och flyttkartongernas kaos.  

"Eget hem" av Ernst Billgren. Detalj. Gåva till minne av byggmästaren Henry Ståhl och hans fru Ella till Norrköpings kommun från syskonen Ståhl.

Inlagt 2021-08-16 10:31 | Läst 770 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Om Ernst Billgren vet jag inte mycket, men jag har hans bok "Vad är konst?". Den gillar jag. Ekorrarna ser trevliga ut och det förvånar mig att jag inte lagt märke y till dom. Ser trevliga och kan nog också leda till en och annan fundering, hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-08-16 13:20
Jag gillar också boken. Bitvis raljant skrattspegel bitvis djup rakt på. Där svarar han på frågan varför det är så många rävar i hans konst. Svar: Vilka rävar?
Khalad 2021-08-16 13:31
Undrade ett ögonblick över titeln men att det fanns en koppling till boken kom jag inte ihåg. Minnet är inte vad det var - på mig heller :-)
Tycker nog också att det är en ekorre jag ser, men visst går det all läsa in även känslor och egna tankar i konst.
fin ekorre i mina ögon.
Svar från Måns H 2021-08-17 11:52
Tack Margareta! Visst är den fin! Installationen vimlar av ekorrar i brons och guld.