Betraktelser från livets stig

Årets sista dag

Vaknade till en dag som bjöd på ett förträffligt nyårsväder! Kylan har dämpats och istället för -20 visade termometern behagliga -4. Solen flödade över dalen och inbjöd till en promenad i omgivningarna efter sedvanligt vedbärande och morgonsysslor.

Har tidigare beskrivit den bergslagsmiljö jag bor mitt i och som förutom en härlig natur också bjuder på gamla kulturminnen.

Häktet och det gamla sädesmagasinet. Fortsätter man vägen förbi dessa byggnader kommer man så småningom fram till två gamla torp, Skrabbotorpen.

De gamla torpen är inte stora till bostadsyta, oftast bara kammare och kök där dåtidens stora familjer trängdes.

Grunden till byn var gruvdriften och hyttorna, som nu bara är minnesmärken över en tid som flytt. "Time goes by" och nu snart ännu ett år som passerat. Det skall firas i goda vänners lag med god mat, musik och bubblande dryck. Själv drar jag mig nog hemåt någon timme innan tolvslaget för att se hur de fyrbenta familjemedlemmarna reagerar inför nyårsfyrverkerierna. Vet inte hur de reagerar eller hur häftigt det kommer smälla över nejden.

Avslutar med två morgonbilder från Backen när kylan knäppte i väggarna!

GOTT NYTT ÅR!

Inlagt 2014-12-31 14:48 | Läst 1311 ggr. | Permalink
Vackra vinterbilder och ljuset i de sista är ju härligt!
Gott Nytt År!
Svar från yka 2015-01-02 10:57
Hej Mikael! Det var ett antal morgnar och kvällar under julhelgerna som var otroliga vad gäller ljus, färger och kyla! God fortsättning!
Du bor i en vacker trakt!
Svar från yka 2015-01-02 10:58
Hej Ernst! Ja nog är det vackert! Gäller att inte bli hemmablind! God fortsättning!
Härliga vinterbilder! Gott nytt år! LO
Svar från yka 2015-01-02 10:59
Det var härlig vinter under någon vecka, nu töväder! God fortsättning!
Strålande vackra vinterbilder där man kan "se" hur kallt det är, sköna färger fick du också på morgonen. Gott Nytt År Yvonne!
hälsningar Lena
Svar från yka 2015-01-02 11:00
Färgexplosionerna var otroliga över himlavalvet de kallaste dagarna under julhelgerna så några bilder gick inte att låta bli! God fortsättning!
Riktigt fina vinterbilder
Svar från yka 2015-01-02 11:01
Tack skall du ha Bengt och god fortsättning på 2015!