Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Försommarblomster

Nu är det skönt att leva!

Postat 2017-05-31 18:33 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Mer dramatik än väntat

Idag visade ett av de häckande tranparen i byn upp sina nya skyddslingar! Skyndade mig hem för att hämta kameran och hoppades att de inte skulle försvinna innan min återkomst. Jag hade tur och de gick fortfarande kvar på vallen lugnt ätande, men också mycket uppmärksamma.

Stod en bra stund och njöt av de vackra fåglarna när friden plötsligt fick ett abrupt slut av att en sångsvan plötsligt anföll de små tranungarna.

Det var riktigt otäckt att se hur inriktad Svanen var på att ta ungarna! Skulle tro att svanen var från det svanpar som också häckar inom samma område och att det hela handlade om revirstrid. Efter att tranorna lyckats jaga iväg angriparen syntes bara en av ungarna till!

Efter en stund visade sig den andre ungen, men den verkade skadad på något vis. Den tog några steg för att sedan ramla omkull! Så höll det på under den tid jag var kvar. Får se framöver om den klarade sig? Hoppas så!

Bilderna är beskurna då jag för första gången på länge hade mitt 200/4 på kamerahuset. Har varit mycket nöjd med 400mm, men märkt att jag inte hinner med det som sker med det objektivet. Passar utmärkt när man är stilla och ex. fotar vid fågelbordet eller andra fasta punkter. Med 200mm hinner jag t.o.m. med fåglar på flykt!

Ha det bra därute!

Postat 2017-05-22 19:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Om våren

Om våren blommar blåsipporna och de kunde jag inte motstå i år heller.

Med den kalla våren blev det lång blåsippesäsong och samtidigt som blåsippeknoppar väntar på att slå ut, börjar vitsipporna bjuda på sin skönhet.

Under våren har jag haft sällskap av yngsta barnbarnet som ärvt skogsgenen och tycker det är mycket roligt och spännande i skogen.

Vi tittar på skogsmyrorna som vaknat till liv!

Paddorna som vaknar upp efter vintervilan!

Fågellivet!

Och ibland lite större djur!

Ha en fortsatt god vår!

Postat 2017-05-14 21:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Frusna ögonblick vid fågelbordet

Det andra rejäla snöovädret på kort tid och det är tufft för vårens fåglar. Det går åtskilliga kilon solrosfrön, jordnötter, havregryn och frukt per dygn. I gengäld bjuds det på ett färgsprakande, energiskt skådespel kring fågelmatningen. Något lat sitter jag på glasverandan med mitt 100-400 på kamerahuset och tar del av fågellivet. Det är, som sagt, stor aktivitet som gör det svårt att se allt som händer för tillfället, men vid de frusna ögonblick som kameran ger blir det roligt att detaljgranska. Mest synd tycker jag om Rödhaken, som mest fått se vinter sedan den återkom.

Jag stör havregryn, fruktbitar och skalade solrosfrön i syrenbersån och det uppskattas!

Några dagar mellan snöfallen var det i alla fall vårkänning och skönare att sitta på verandan med öppna fönster. Även då lockar det gamla äppelträdet och maten. En viss utmaning är det att fota fåglarna i det gamla äppelträdet med allt för många kvistar och grenar som behöver bort.

Efter nästan 1.5 år av "kameratorka" börjar lusten återkomma och de senaste veckorna har jag fotat vid ett flertal tillfällen. Efter utställning förra våren med så mycket mer jobb än jag kunnat föreställa mig och kort därefter diagnosen artros i mina knän, gick luften ur mig. Inga strövtåg i naturen, inte ens bilkörning var jag kapabel till p.g.a värk, men med idog träning är jag i princip smärtfri och kan återigen ge mig ut på mina strövtåg.

Jag har varit inne här på sidan en hel del sista halvåret! Läser bloggar och tar del av klokheter, tänkvärda och vackra bilder, men har inte orkat delta i den sociala biten. Jobbar fortfarande heltid, men räknar ned till en deltidspension efter detta läsår och då lär det bli mer tid över till intressen såsom t.ex. foto. För inte kan det väl vara så som många pensionärer säger; att de aldrig haft så mycket att stå i!?

Bilderna bör förstoras!

Ha det fint så här i vårtider även om snön ligger djup!

Postat 2017-04-24 21:27 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ett meditativt strövtåg

Befinner mig i en tidsperiod av allt för många måsten! Den mest arbetsintensiva tiden på jobbet, utesysslor på torpet och som det inte vore nog med det började jag renovera köket. Det är ingen överdrift att påstå att ett visst kaos råder i hemmet och ibland vet jag inte hur jag tänker. Nog för att renoveringen är nödvändig, men den kunde kanske ha väntat till en lugnare period.

Igår morse vaknade jag till en klarblå himmel efter en veckas regnande! Tog kamera och hund, lät alla måsten fara och flyga och gav mig ut på strövtåg i hembygden. Turen gick ned i de gamla fårhagarna som tar sin början strax nedanför torpet. Jag gav mig iväg 6:30 och var hemma vid elvatiden i bättre balans än på länge. Med kamera i naturen existerar bara nuet!

Något av det som stillade mitt sinne under gårdagens tur! I veckan blir köket klart och jag ser fram mot en ledig långhelg!

Sköt om er därute!

Postat 2015-05-10 21:27 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 14 Nästa