Med mina ögon sett

Betraktelser från livets stig

Längtan efter ljuset

De senaste veckorna har varit gråaste novembergrått och längtan efter ljuset både ute och i sinnet är påtagligt. Pandemins starka återkomst och med den än mer av social distansering har gjort mig nedstämd. Kameran får mest vila, men jag inser att det är dags att ta tag i de saker som gör livet drägligt innan jag ramlar ned i mörkret och dit vill jag inte. En enda morgon de senaste veckorna bjöds det på lite solsken när morgonen randades så då fick kameran vädras. Tog några bilder av gårdar i byn. Här Västra Haborshyttan!

Dalen!

Gamla bastun som numera med hjälp av ideella krafter också är ett gym.

Vid sjön låg dimstråken kvar längre och bjöd på dubbelsol.

Annars mest gråtoner, som sagt.

Gläder mig ändå åt dunbollarna som växt till sig. Det blev sex hönor och fyra tuppar.

Något som också gläder mig är att älgen har återvänt till trakterna. För första gången på sex år såg jag älg nedanför stugan en tidig morgon. Två fjolårskalvar! Inte bästa kvaliteten då jag fick skruva upp isot rejält, så färgstick och korn, har också beskurit bilden vilket inte gjorde det hela bättre. Visar ändå eftersom det gjorde mig så glad.

Inte så upplyftande inlägg, men ibland är det så!

Ha det!

Postat 2020-11-15 16:00 | Läst 530 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Gyllene

Naturen färgas gyllene och nu när dagarna blir kortare och kallare värmer höstfärgerna.

Dimma, dis och blåst hör också hösten till och även det har sin tjusning.

"Joeltjärn"

Naturen tystnar allt mer dag för dag och skuggorna blir långa. "Verkstan"

Blir inte så mycket tid vid datorn då torpet förberedes inför vintern, men snart dags att "boa" in sig. Det har varit en fin höst hittills så jag hoppas ni njuter. Ha det bra!

Postat 2020-10-05 10:16 | Läst 525 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Höst

Så kom hösten! De flesta flyttfåglarna har lämnat och nu syns eller hörs varken trana, tornseglare, gäss eller svanar mer.

Reproduktionen bland tranor och sångsvanar har varit underlig i år. Av paren i byn med omnejd har inte häckningen varit lyckad. Ytterst få par har syns till med ungar. Vet inte orsaken, men ledsamt att konstatera. Hoppas på bättre lycka nästa år!

Rödhaken förgyller ännu tillvaron. En av de första som kommer om våren och en av de sista att bege sig mot varmare trakter under hösten.

Ute i naturen blir hösten allt mer påtaglig. Dagarna blir kortare och kvällar och nätter så mörka, fast färgprakt, stjärnhimlar och dimmiga morgnar hör också årstiden till. Här ett axplock av bilder från vår natur som jag sett under de gångna veckorna.

I den här bilden lyckades jag faktiskt fånga en flygande slända, något jag inte lyckats med under hela sommaren. Västanberg.

Medvetet stor bländare och lite oskarpt, då jag ville få fram mystiken jag kände vid det här tillfället. Vet inte om jag lyckades. Lilla Ovantjärn!

Svarttjärn!

Tallheden!

Kornåker i byn!

Stöpsjön!

Det har blivit en del fotograferande under sommaren, men jag har inte haft så mycket tid vid datorn. Det lär bli mer tid för det när vi går mot sen höst och vinter. Säkert också mer aktivitet för mig här på sidan. Alltid trevligt att ta del av inläggen här på bloggsidan och det gör jag ganska regelbundet. Ibland kommenterar jag och ibland inte! Ha det bra därute i den fina hösten!

Postat 2020-09-20 18:00 | Läst 590 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Bäverlek

ibland blir jag så fruktansvärt trött på mig själv! Rör mig mycket i naturen och får se en del intressanta händelser, men och det är just det, missar vettiga bilder p.g.a. att jag har felinställd kamera. Precis vad som hände mig i morse! Innan jag ger mig ut ställer jag in kameran, som alltid, med högt iso, kort slutartid, relativt stor bländare och seriebildtagningen på. Hade varit ute en bra stund utan att stöta på något intressant, förutom att det var en underbar sommarmorgon. Så plötsligt när jag är på väg hemåt ser jag en rörelse i ena ögonvrån. Två bävrar som leker i älven och jag börjar fota. Många bilder blir det!

När leken var över och jag började titta på bilderna i kameran var de mycket ljusa och suddiga. Fem sjättedelar av bilderna var det bara att låta gå i papperskorgen och resten fixa så gott det gick i elements. Kvaliteten på bilderna gjorde det inte heller möjligt att förstora det minsta. Kom på att jag tagit en bild av älven precis innan jag fick syn på bävrarna och ändrat inställningen i kameran. I stundens hetta glömde jag bort det. Inte första gången jag blir så fascinerad av något jag ser att jag glömmer allt annat. Ett av de värre när jag för första gången stod öga mot öga med varg. Är det bara jag? Tur man fotar i raw så det går att göra något åt bilderna. Blir att bege sig till samma ställe några morgnar framöver och hoppas på tur.

Lite lättare när motiven är stilla och jag ger mig tid att tänka. Guckuskon rörde inte märkbart på sig!

Tranorna som börjat visa upp sina ungar ger mig också tid att kolla inställningarna.

Sköt om er!

Postat 2020-06-11 18:03 | Läst 757 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Hönsliv

Mycket av min tid de senaste veckorna har handlat om hönsskötsel. Har tre hönor som ruvat! De första kycklingarna kläcktes för drygt två veckor sedan och ett gäng till fick se dagens ljus i fredags. Nu är det bara en kläckning kvar och den förväntas inom de närmsta dagarna. Det har blivit en del provisoriska ommöbleringar i hönshuset för att låta de enskilda hönsen få eget utrymme och tid att knyta an till sina små innan de släpps ut i flocken. Häromdagen tog hönan med de äldsta kycklingarna med dem ut i grönskan och det gillades, både av höna, kycklingar och mig. De växer fort och har redan börjat få fjädrar och är inte bara små dunbollar längre. En hel del bilder har tagits och här kommer ett antal.

Slutligen den stolta fadern!

Sköt om er i denna ljuva sommartid!

Postat 2020-06-09 20:38 | Läst 715 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 25 Nästa