Betraktelser från livets stig

Dagstur

Vaknade tidigt imorse till en riktigt fin morgon och bestämde mig för en dagstur med bilen.

Resan gick norrut, men innan jag lämnade byn fick jag syn på ett av tranparen som häckat i byn. Har under sensommaren kunnat konstatera att årets häckning inte varit så lyckad. Flera av tranparen som jag såg med två ungar tidigt i somras har ingen kvar. Detta par hade en fullvuxen unge som tillsammans med sina föräldrar snart skall färdas söderut.

Följande bilder är inte med medveten oskärpa! Canon 100-400mm på kameran och då hinner jag inte med.

Flyga kunde den lille! Utefter vägen där jag färdades löper den gamla järnvägsbanken så det blev en rastningstur där.

Där stötte jag på lite av varje!

Det blev en fin dag och det kändes att vi går mot en ny årstid. Det är tyst när man rör sig i skogen, det luktar annorlunda och färgspektrat visar sensommar. Slut på semestern och arbetsåret tar sin start. Det sista har jag tänkt, sedan får det vara färdigjobbat för min del. Ha det bra därute!

Inlagt 2018-08-20 18:49 | Läst 1121 ggr. | Permalink
Att gå i pension kändes fantastiskt. Aldrig ångrat det. Det var en givande utflykt rent bildmässigt för dig ser jag, fin blogg. Ormar får jag se ibland, men de försvinner innan jag hinner.
Svar från yka 2018-08-21 08:38
Det blir inte fel att gå i pension. Hade tänkt gå tidigare, men sedan uppstod en del arbeten på huset så det blev ett år till. Macrofoto på låg höjd är lite problematiskt sedan operationen. Ser ut som en krökt ostkrok när jag försöker. Ibland blir det något så där vettigt. Ormen låg stilla bra länge, det börjar bli kallare då blir de tröga. MVH Yvonne
Vackert! Ja, nog är det en annan stämning i naturen nu.. men jag gillar den! Sommarstiltjen blev lång och varm i år.. nu är det skönare och naturen förändras både vad gäller fåglar och växter.. Gillar lingonbilden och ljungen lite extra! Man ser ingen skada av torkan just där!
Hälsn!
Svar från yka 2018-08-21 08:42
Samma här sensommaren och hösten är något av favoriter. Visst har sommaren sin charm, men när vi går mot höst går allt ned i varv, krispig luft som gör promenader så mycket skönare och sedan all färg. Funderar på att ta några dagar uppe i fjällvärlden där det verkligen sprakar om hösten blir fin. Vi har inte drabbats lika hårt av torkan som i stora delar av landet. När jag trott att allt skall torka bort och dö har himlens portar öppnat sig med en behövlig dusch. Tack för din kommentar! MVH Yvonne
Sköna sensommarbilder, särskilt ljungen och lingonbilden ger lite höstkänsla. Fin dagstur!/ Björn T
Svar från yka 2018-08-21 08:43
Nu är det fina dagar i naturen! Bara att njuta om man kan. Tack för din kommentar! MVH Yvonne
Fina stillsamma bilder, precis som årstiden vi kliver in i nu.Så fint att få se tranungdomar. Det har jag aldrig gjort. Att få lov att rå sig själv har jag prövat på i 192 dagar nu....känns som ett sommarlov. Ett bra sådant.
Svar från yka 2018-09-15 17:46
Det är en fin tid nu! Förstår att du njuter av sommarlovet som inte tar slut. Hade tänkt att gå vid 65, men det blev några år till, men bara 50%. Tycker om mitt arbete, men visst ser jag fram mot det där sommarlovet som inte tar slut. Ha en fin kväll! Yvonne