Betraktelser från livets stig

En glimt av Bergslagen

Mycker skog är det, men i de små skogsgläntorna blommar för tillfället  Humleblomster och Värmlands egna blomma den lilla Skogsstjärnan.

Regionen bjuder också på många sjöar och vattendrag.

Ett av de vanligaste mötena vid vattendragen är Kanadagåsen, lätt att fotografera och inte så skygg!

Tre arbetsdagar kvar innan jag blir pensionär och nedräkning pågår. Avslutar med en bild på en ny invånare i Backen, Hilding, tuppen i hönshuset!

Ha det bra!

Inlagt 2019-06-03 21:30 | Läst 1041 ggr. | Permalink
Vad härligt, pensionering på gång..! Grattis till det! Själv njuter jag varje morgon när väckarklockan inte längre ringer.. jag gillar det, men visst blir det en omställning! Fina gröna bilder här, och ingen torka..
Hälsn!
Svar från yka 2019-06-07 07:48
Det skall bli skönt att slippa lönearbete, väckarklocka och pendling på glashala vägar. Har gjort två års övertid så nu är det dags. Skall bli fint att få ägna tid åt mina fritidsintressen och få en chans att utveckla dem. Ja här råder ingen torka det växer så det knakar och grönt är det. Skruvade på lite extra på några av bilderna då jag ville framhäva känslan av det gröna, som är överväldigande. Verkar bra för alla våra fåglar också inför året, gott om små flygfän. Har sett åtta Tornseglare kring gamla gruvtornet där de gärna bygger bo. Så många har de inte varit de sista åren. Tack för din kommentar och ha det fint i sommarsverige! Yvonne
Så glad du gjorde mig få se bilder från Bergslagen som jag längtat så till. När jag fyllde sextio år fick jag som present bo i Säfsen och göra dagsturer varje dag men även vandra omkring i skogen som såg ut som dina bilder. Vilken underbar vecka vi hade där.
Önskar dig allt gott som pensionär. Ta vara på varje dag. Försök glädjas åt den.
Det är mycket positivt när man få rå om sin tid på det sätt man önskar.
Hälsa tuppen från Jonen min som är född på en lantgård på skånska slätten.
Sov gott
Gun-Inger
Svar från yka 2019-06-07 07:54
Det är fint i Säfsen med omnejd! Fina vandringsstråk med vacker natur. Sist jag var där gick vi på färsk avföring från björn bara någon kvart från huset vi hyrt. Gott om både björn och varg i omgivningen. Det skall bli skönt att bli pensionär! Har arbetat två års övertid så nu är det dags. Skall bli så skönt att få rå över min tid och förhoppningsvis tid att utveckla mina fritidsintressen. Tack för din kommentar och ha det gott i sommarsverige. Har hälsat tuppen! Yvonne