Betraktelser från livets stig

Nu grönskar det i dalens famn

Äntligen några dagar med värme och sol och med det väderomslaget kom grönskan.

Krusbärsbuskarna gick i blom och snart surrades det av hungriga humlor. Inte det lättaste att få till några bilder då de små krusbärsblommorna inte innehåller så mycket pollen, det var mycket korta stopp vid varje blomma.

Sjöarna har gått upp sedan några veckor tillbaka och är jag vid ett vattendrag av något slag är Karo snabbt ned i vattnet.

Långturerna med hundarna sker tidiga morgnar och senare kvällar då det är en del att styra med på gården under dagtid. Blir det för tråkigt för de fyrbenta passar det alltid med lite lek. Blev några bilder när jag vilade ryggen för en stund. Inte så ambitiöst men, men......

Har röjt några områden från sly  och där har det fullkomligt exploderat med gullvivor. Har planterat pärlhyacinter bland vivorna då jag tycker de "gifter" sig så fint.

Ha det gott!

Inlagt 2021-05-20 12:10 | Läst 439 ggr. | Permalink
Fin serie bilder, jo grönskan har kommit men iaf här nere i Skåne är det kalla vindar och man fryser mer än man borde vid denna tid på åren. Eller kanske har man blivit bortskämd med varma vårar de senaste åren?
Svar från yka 2021-05-22 06:47
Kalla vindar här också! Termometern visade på ynka tre grader under morgontimmarna. En fördel är att få njuta av våren lite längre, men nog väntar jag värme. Här är allt ca 14 dagar senare än förra våren, som ex kom den svartvita flugsnapparen den första maj förra året och denna vår dök han inte upp förrän i mitten av maj. Tack för din kommentar och ha en fin helg!
Vad vackert och dessutom lite bilder på hundarna i action samt bad :-)
Fina bilder och väldigt fina vovvar :))
Svar från yka 2021-05-22 06:51
Tog dig på orden och tänkte att jag skulle få med några bilder av hundarna. Blev några bilder i farten och kanske något mer seriöst dyker upp framöver. Karo är blandning labrador/golden och lever verkligen upp till deras rykte som badtokiga. Kanske Maja är likadan? Tack för din kommentar och ha en fin helg!
Joakim88 2021-05-23 11:11
Det är bra att du gjorde det ;) jättefina bilder blev det.
Ja då förstår jag att han är badtokig och ja Maja är precis likadan. Varje pöl eller dike skall det plaskas i hehe.

Tack detsamma 😊
Grönskan har exploderat lite var stans verkar det som. Vilken färggrann och härlig bildserie du visar. Extra glädje med hundarna som tumlar runt. Vilken cool uppsyn den svarta har med ett öra upp och ett ner. Gullvivor och pärlhyacinter passar alldeles förträffligt ihop.
Hälsningar Lena
Svar från yka 2021-05-22 06:54
Verkligen grön explosion och det är skönt efter den gråvita "coronavintern". Brukar säga om Arras öron att han har ett uppe och ett i minne. Tack för din kommentar och ha en riktigt fin helg!
Underbart fint, dom sista veckorna har allt kommit, bara att ta emot! Hälsningar/ Björn
Svar från yka 2021-05-22 06:55
Tar emot och njuter av vårens färger och ljus! Tack för din kommentar och ha en fin helg!
Varje vår önskar man att den kommer sakta krypande så att man hinner njuta. Och vist har det gått sakta detta år, men så plötsligt exploderar det så man hann nästan inte med i alla fall. Men vackert är det med den skira grönskan.
Trevligt med lite underhållning av hundar vid vilostunden.
ing-marie
Svar från yka 2021-05-22 06:59
Våren är verkligen undrets tid och jag blir lika överraskad och fascinerad vart år. Med årets kyliga vår fick vi i alla fall njuta lite längre av vårblom och skir vårgrönska. Bryter av gårdens sysslor med en vilostund och då blir jag ofta underhållen av hundars lek. Har kameran med mig ute i trädgården när jag jobbar då man aldrig vet vad som dyker upp. Tack för din kommentar och ha en fin helg!