OmTag

Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Lata dagar och jobbigt läge

Lata dagar i september och en man passar på att suga i sig det sista av sommarvärmen vid Liljeholmskajen. Valet verkar utveckla sig till en rysare, de rödgröna tenderar att inte få egen majoritet, Reinfeldt och alliansen har sagt att de kommer att utnyttja SD:s aktiva stöd för att sätta käppar i hjulen, eller snarare göra det omöjligt för en minoritetsregering till vänster att regera om än i de förtäckta ordalagen att de inte kommer att släppa fram en regering som inte har förutsättning att få igenom sin budget.

Tja vart står vi då? SD är ett värdekonservativt högerparti, även fast det är ett främlingsfientligt sådant, vilket innebär att de röstar med alliansen i de flesta frågor. Skall man då skylla det uppkomna läget på borgarna? Självklart inte, om de rödgröna inte lyckas med egen majoritet är det endast de själva som bär ansvaret. Men jag tycker att det är tragiskt för landet att SD tycks få det inflytande över politiken som alla varit överens om att de inte skall få. Men som vanligt är det skillnad på retorik och praktik, vi brukar få de regeringar vi förtjänar.

Postat 2014-09-06 14:36 | Läst 871 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

OmTag. Fika och Canon 35/1,5

Vi tog en fika här om dagen, Bengan hade med sig en 35:a som jag tog ett par bilder med. Kan väl bara konstatera att den funkade fint den också, gluggen var en Canon 35/1,5 för Leican. Ofta överdriver vi nog prylarnas betydelse för våra bilder, det är sällan där det ligger om det skall bli bra eller inte. Men lite imponerande är det att så pass ”gamla” gluggar presterar så bra. Bilden på Bengan är plåtad med gluggen ifråga på full öppning. Annars plåtar jag oftast med 50 mm, det är den brännvidd som ligger mig närmast. 

Postat 2014-09-06 01:48 | Läst 858 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

OmTag. Strukturer

Det var några dagar sedan jag bloggade senast, det känns inte så viktigt för ögonblicket när valet står för dörren. Hunden pallar inte heller att gå som förr, hon börjar bli gammal, så det blir inte heller lika mycket plåtande. Men vi tar så klart våra promenader och kamera följer ju alltid med.

Jag tycker att det är kul att jobba med grafiska strukturer när jag plåtar, det är spännande att bara se sig omkring och se vad som dyker upp. Svartvitt är överlägset vid den typen av fotografering tycker jag, färg blir mycket svårare.

Jag tror att det handlar om att stanna upp och försöka se sådant vi för det mesta bara går förbi. Näckrosor, träd och parkeringar är ju inte speciellt unikt, men det är kul att försöka hitta det grafiska. Att försöka hitta det egna i det alldagliga är en spännande sysselsättning, ibland går det, för det mesta inte. 

Postat 2014-09-04 17:54 | Läst 853 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5