Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Ett tips, fotodokumentera era promenader.

Något jag började med för flera år sedan var att fotodokumenteras mina långpromenader med hunden. Som de flesta av oss knallar jag runt en hel del och tar en massa bilder. Kanske går jag mer än de flesta, dels för att jag har hund och dels för att jag alltid gillat att promenera.

De flesta bilderna blir givetvis inte så mycket som bilder, mer än att de blir en sorts dagbok över alla promenader. Men sedan jag började rita ut mina promenader på Eniros karta och lägga ut bilder där jag anger var de är tagna så att folk som vill kan följa med på kartan har jag upptäckt att det är ganska populärt.

Många som inte bor här i Stockholm tycker att det är kul att se hur det ser ut. Andra har bott här tidigare och tycker att det är kul att återuppleva gamla platser och se hur de utvecklas över tid. Några orkar inte själva gå långpromenader längre och tycker att det är kul att följa med hemifrån soffan.

Ett tips som andra kanske tycker skulle vara kul att prova. Visar ett litet exempel från den sena promenaden i går kväll, jag visar bara några bilder här, på Facebook lägger jag ut många fler. Men det är ett format som väl lämpar sig för bloggar också tycker jag.


Smedsudden och Marieberg från Västerbron.


Tobbe på Nordenflychtsvägen.


Elersvägen/Hornsbergs Strand.


Under Essingeleden vid Hornsbergs Strand.


Högt vatten i Mälaren, Hornsbergs Strand.


Judisk begravningsplats, Alströmergatan.


Gjörwellsgatan vid Rålambshovsparken.


Långholmen med Liljeholmen och Reimersholme i bakgrunden från Västerbron.

Inlagt 2024-03-24 03:37 | Läst 351 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var ett roligt grepp!
Imponerande längd på din promenad. Jag som en gång var verksam vid Arméns Fallskärmsjägarskola i Karlsborg, kan i dag inte promenera mer än runt kilometern. Åldern tar ut sin rätt.
Bra bilder du illustrerar med. Fastnar särskilt för den första och den sista. Den nattliga stämningen befrämjar ju här en rent dekorativ verkan i bild.
Svar från alf109 2024-03-24 19:11
Tack ska du ha Peter, det gäller att köra så länge man kan. :)
/Affe
Långa promenader du gör. Jag fastnar ffa för bilden under Essingeleden och den judiska begravningsplatsen. Jag började dokumentera en del i Knivsta under pandemin. Jag jobbade oftast hemifrån och man måste ju röra på sej så det blev promenader, dessutom hade man börjat bygga en massa nya stora hus. Nu går jag ut ungefär en gång i halvåret enbart för att fota själva byggandet och hur orten förändras. Det går fort. Annars promenerar jag hellre i naturen.
Hälsningar Lena
Svar från alf109 2024-03-24 19:11
Tack ska du ha Lena.
/Affe
Det är något speciellt med att röra sig i city en sen kväll eller på natten. Det är rofyllt på ett vis, lugnt och fridfullt. Tyvärr blir det av alldeles för sällan, får kanske se till att göra det mer nu när de underbara ljusa kvällarna och nätterna är på gång.
Tack för dina fina bilder!
Mikael
Svar från alf109 2024-03-24 19:12
Tack själv Mikael.
/Affe
Och hur gör du när du ritar in dina promenader i Eniros karta? De verkar ju vara väldigt precisa.
Svar från alf109 2024-03-24 19:13
Använder funktionen för det som finns på eniro.
N Thomas Meldert 2024-03-24 20:02
Jag har letat på Eniro men hitar inte den funktionen. Döljer den sig under något annat? Eller finns den bara på Apple-datorer?
Alltid när vi tar en längre promenader är kameran med. Lånar dotterns hund ibland också, det är alltid kul att ha kameran i högsta hugg. Rekommenderas varmt. Brukar använda appen A GPS Tracker i mobilen för att dokumentera promenaden. Den filen kan sen laddas upp i Google Maps och där det att koppla bilder till promenaden. Här är ett exempel: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1WacByOVfE4veXSLfy32csp7m2P3-o3mN&usp=sharing