I huvudsak mina subjektiva uppfattningar om dokumentärfotografi och annat som intresserar mig

OmTag. Gatufoto???

Göran Tonström skrev ett inlägg om hur han upplever mycket av dagens gatufoto. Jag ser det ungefär lika dant, jag hittar ganska sällan någon idé; vad vill man berätta med sina bilder? Mycket upplever jag som ett planlöst skjutande av folk som råkar passera på gatan. Ibland förefaller det vara en tävling om att våga köra upp kameran i ansiktet på någon stackare som man tycker ser lite ”kul” ut, för att sedan göra poänger av detta i den interna ryggdunkarklubben.

Alla bra bilder bygger på komposition och innehåll, i dagens gatufoto saknas ofta bägge som jag ser det. Med detta sagt får alla göra som de vill även om de ställer till med problem för andra, folk som blir misstänksamma mot fotografering och fler och fler som ropar på fotoförbud, men jag undrar varför man inte oftare försöker hitta något att berätta med sitt plåtande? Annars kan man ju lika gärna hänga på en kamera med timerutlösare på jycken.

Inlagt 2015-07-04 20:38 | Läst 720 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att inte vara ensam i det här tyckandet! :)
Ha det!
/B
Svar från Alf Johansson   2015-07-04 22:12
Tack för det Bengan.
-affe
Ja,eller plåta sina promenader med jycken. Det är ju ett stycke verklighet som har sin begränsade tidsram, tyvärr.
Ha det gott!
/Göran
Svar från Alf Johansson   2015-07-04 22:13
Jo, det har blivit en del dokumentation av hundpromenader på senaste tiden. :)
Just beroende på den begränsade tidsramen, jag gjorde misstaget att inte fota den gamla hunden (Kajsa) speciellt mycket innan hon gick bort, det ångrar jag idag.
-affe
Jag håller med och skrev några tankar i en kommentar till Görans blogginlägg.
Svar från Alf Johansson   2015-07-05 22:26
Tack ska du ha Magnus, jag var inne och kollade din kommentar och tycker du har rätt i det du skriver. Man måste skilja på hur långt man kommit i sitt gatufotande, men Göran liksom jag, syftar säkert på dem som kommit en bit. Jag tycker också att det kan vara nyttigt med en diskussion runt detta eftersom det är en genre där frågor om moral och etik borde ligga en bit upp på dagordningen: Hur undviker man i möjligaste mån både att censurera verkligheten och att kränka människor osv? :)
-affe