Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Jag kör vidare med det digitala.

En bild i all enkelhet från promenaden nyss.

Jag ser att fler går tillbaka till det analoga. Jag tillhör ju dem som tog väldigt lång tid på mig att gå över till det digitala, kanske lite av samma anledning som de som idag går tillbaks till det analoga. För mig kändes det ”mer på riktigt” att plåta analogt med de fysiska originalen. Jag hade digitalkameror också, men det var alltid någon av Leicorna som fick följa med när jag var ute och plåtade.

När jag skaffade min nuvarande hund och även lite före det blev det mer och mer att digitalkameran fick hänga med. Dels började jag ta en massa bilder i färg och dels tyckte jag att det var skönt att slippa framkallning och skanning när jag kom hem. Jag blev lite lat helt enkelt. Jag är fortfarande lat och dessutom tycker jag att film blivit för dyrt för min ekonomi. Dessutom får jag till mina konverteringar som jag vill ha dem, så jag kommer säkert att köra vidare med det digitala även om jag kommer att plåta lite analogt också, främst i större format än småbild.

Inlagt 2024-04-12 21:39 | Läst 743 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag förstår precis som Du tänker!
Jag fotograferar också mestadels digitalt, dock ibland med vintage objektiv på den digitala kameran. Men har nu efter 30 år tagit upp det analoga igen för att det är kul med de gamla kamerorna.
Filmerna har blivit dyra, men jag begränsar mig till ett fåtal per månad och framkallar dem själv. För det mesta skannar jag negativen, men har börjat med mörkrumsarbete igen, dock endast med enstaka negativ. Kvantiteten är inte viktigt. Mvh Wolfgang
Svar från alf109 2024-04-13 16:55
Tack ska du ha för dina tankar Wolfgang.
/Affe