Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Om man sticker ut hakan...

Jag för ganska många år sedan. Bilden har inget med texten att göra. Fotograf: T. Kullberg

Sticker man ut hakan får man vara beredd på att ta emot en och annan snyting, är man inte det så är det bäst att att låta bli. Blir lite konfunderar över detta ibland på nätet, de som är snabbast att ge sig på andra är ofta också de som har svårast att själva ta kritik.

Om någon surnar till på deras egna påhopp ser de sig som missförstådda och om någon kritiserar dem själva är de mobbade. Att alltid se sig själv som ett offer tycks ingå i rollen. Att det finns, framför allt på nätet där det är riskfritt, sådana som gillar att provocera borde väl knappast vara någon överraskning. Det enklaste är väl att inte låta sig provoceras, man måste ju inte läsa och reagera på precis allt?

Det tråkiga tycker jag är ”tröstarna” som alltid tar parti för den som ger uttryck för det hen anser är en begången oförrätt, ofta tar en massa människor ställning i en konflikt de själva inte ens bemödat sig att ta reda på bakgrunden till. En stor anledning till näthatandet och allt förtal som snurrar runt, detta kan ställa till med stora problem.

Så snälla, innan ni sprider er sympati och tar ställning så ta åtminstone reda på grunden till konflikten, mycket obefogat elände skulle undvikas i så fall. För att förtydliga mig handlar inte detta om mig, jag anser mig inte blivit påhoppad av någon och jag tror inte att jag hoppat på någon annan heller.

Inlagt 2015-08-28 01:59 | Läst 1276 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ger man bra eller dålig feedback måste man även ta bra och dålig feedback, vilket en del har väldiga problem med.
Inte visste jag att du varit så cool, det är du säkert fortfarande!

Trevlig Fredag!
Kenneth
Svar från alf109 2015-08-28 07:31
Så är det Kenneth.
Jo, man var en cool snubbe en gång i tiden. ;)
-affe
Det stora problemet Affe, de e nog att nästan alla har internet! ;) Vad jag som pensionär kan tycka, jag som borde ha tid, de e att så många har så mycket tid att sitta på nätet hela tiden och leta efter oförrätter eller leta efter oliktänkande eller bli kränkta! För mig speglar det ett olyckligt liv!
För det borde väl finnas annat att göra i livet?
/B
Svar från alf109 2015-08-28 09:57
Vi har samma åsikter om detta Bengan, vi har ju snackat om det i verkligheten också. ;)
-affe
Det är kul att det blir lite drag bland kommentarerna ibland även om det sällan tillför något i praktiken, dvs det för varken fotograferingen framåt eller bidrar med idéer om hur saker kan bli bättre. Jag har varit där och trampat själv ibland men numera håller jag mig utanför och fokuserar på mitt. Det blir lugnast så.

Men OM jag skulle ge mig in i debatten och bara OM, så skulle jag säga något i stil med...

Generellt sätt är det lite synd att vissa har så tvärsäkra åsikter om något som fotografi där man istället borde vara öppen för tolkningar och öppen för att lära sig, både av den yngre och äldre generationen. Varför tex sådana tvärsäkra åsikter om vilken maskin man använder eller om det är färg eller svartvitt tex? Jag förstår det inte...

...fast det är bara OM jag verkligen skulle vilja säga det jag tycker och det är lugnast att inte göra det :-)



Trevlig helg på dig och Sally!! :-)

mvh Tommy
Svar från alf109 2015-08-28 23:31
Jo både de tvärsäkra åsikterna och oförmågan att köpa att någon annan inte delar dem är besvärande och olika sidor av samma mynt. :)
Ha det gott ni också.
-affe
Hej! Häftig bild! ta inte åt dig och fortsätt att skriva som du gör. hälsningar, Marie
Svar från alf109 2015-08-28 23:32
Tack ska du ha Marie, det var inte personligt och jag är inte så känslig själv heller. Men jag ser att det är ganska vanligt detta jag skriver om.
-affe