Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Sent eller tidigt? Det är frågan.

Sent eller tidigt, det beror på vem man frågar. Jag är en extrem nattmänniska så för mig och hunden var detta den sena promenaden före läggdags. Nu blev det nog ett par timmar senare än normalt till och med för oss. Vi knallade ut vid 4:45 ungefär och tog en sväng i närområdet.

Skönt att ha staden för sig själv och vara med när den vaknar upp. Jag har ju bestämt mig för att köra svartvitt ett tag, men när vi kom upp på Skinnarviksberget precis i soluppgången kände jag att jag måste överge den principen för åtminstone för en bild. Jag plåtar alltid raw så jag har ju bilderna i färg i kameran.

Många tycker att soluppgångar är ”banala” som fotografier, lite Rosenlunderi över det tycker man och rynkar på näsan. Jag har aldrig riktigt förstått detta, för mig är soluppgångar och nedgångar bland det vackraste jag kan uppleva.

Även det svartvita tycker jag ofta är fint om det är följsamma gråskalor och motiv som inte får mig att må dåligt. Givetvis finns en massa bra och även viktiga bilder som visar på en verklighet som kanske inte är så angenäm men som behöver visas, men jag tycker inte man behöver ställa helt olika typer av bilder emot varandra som man ibland gör.

Inlagt 2024-03-25 08:00 | Läst 305 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jättefina bilder! Verkligen läsvärd text.

Om soluppgångar och solnedgångar hörde jag ärkebiskop Martin Modéus i söndagsintervjun på radions P1 med Martin Wicklin. Han vet mycket väl att då solen går upp eller ner så beror det på att jorden roterar men låter sig ändå fyllas av förundran över det mirakel tillvaron är.
Svar från alf109 2024-03-25 20:55
Tack ska du ha Måns.
/Affe
Fin soluppgång och Tobbe gör sig alltid på bild :-)
Mvh Bengt
Svar från alf109 2024-03-25 20:55
Tack för det Bengt.
/Affe
Din soluppgång är bra på bild, eftersom man ser även husen. Jag tycker sol upp och ned är vackra att titta på, men jag har slutat att fotografera dem. Däremot gillar jag ljuset innan solen går upp och efter den har gått ned.
Fin Tobbe!
Mvh Wolfgang
Svar från alf109 2024-03-25 20:56
Tack ska du ha Wolfgang.
/Affe