Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Tantolundens Uluru

Vi har en svensk lite beskedligare variant av Uluru här i Tantolunden. Det finns något vördnadsfullt över dessa formationer som funnits där sedan urminnes tider. Vad har inte den här klippan varit med om?

Jag skrev tidigare ett inlägg om att inte överdriva sin bildbehandling, denna är ganska överdriven. Men ibland får man jobba med kontrasten och ljuset för att få fram den känsla man eftersträvar.

Mitt tidigare inlägg handlade mer om att inte förringa verkligheten när det gäller dokumentära bilder. Eller alla dessa totalt meningslösa skönhetsretuscher som tillämpas på allt från spädbarn till gamlingar med förstorade klara ögon och persikohy utan minsta blemma.

Vi har också dess raka motsats som med fördel tillämpas på de med ett lite ”slitet” yttre där man drar i spakarna så att folk ser ut som överkontrasterade spettekakor i fejset.

Om man inte hymlar med det kan man givetvis göra precis som man vill, som den här bilden som mer visar min känsla inför det avbildade än hur det verkligen såg ut.

Inlagt 2015-03-31 18:29 | Läst 1421 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ha ha, var tvungen att googla på vad tusan "Uluru" är för nått? Nu håller jag med dig, den har man ju passerat ett antal gånger.. Det har nog hänt mycket där, genom alla år!
Hälsn!
Svar från alf109 2015-03-31 22:23
Så är det säkert Jan.
-affe
Fin, spännande bild på denna gråstensmonolit.
Svar från alf109 2015-04-01 15:34
Tack ska du ha Hans-Åke.
-affe
För mig påminner bilden mer om de där templen där djungeln äter sig in än om Ayer´s Rock. Vackert återgivet i viket fall.


Håller med om allt du skriver om fotona på underpriviligierade medmänniskor och skönhetsretusch.
Svar från alf109 2015-04-05 18:30
Tack ska du ha Måns.
-affe