Efter några års uppehåll med bloggande på fotosidan startar jag om 2024. Det kommer mest att handla om fotografi i olika former och en del om hur jag tänker runt mina bilder.

OmTag. Trist väder och lite plåtande

Vädret är det tristast tänkbara, snålblåst runt nollan och snön på väg bort. Det blir inte mycket plåtat för egen del, men nu har jag i alla fall åter börjat hänga på mig en kamera när jag går ut. Framkallaren börjar gulna, dags att slänga med andra ord, trots att det är ett par liter kvar. Det hände aldrig förr och är väl en indikation om att fotograferandet legat på sparlåga ganska länge.

Kombinationen salt och vasst grus gör också att hunden inte vill gå så långt, de blir känsligare för sådant med åldern och nu när hon är drygt 11 år så märks det. Så det blir inte heller så många promenader på stan som det brukar när hunden kan hänga med, vilket givetvis visar sig i färre bilder.

Jag tycker också att jag ledsnat lite på det fotografiska mediet, inte ofta jag ser något nytt som får mig att gå igång. Vet inte om det beror på att jag är insnöad, men jag tycker att det är ganska sällan jag ser något som når upp till samma standard som de gamla stötarna höll. Var finns de nya H C-B, Gene Smith, Brassaï, Larrain, Koudelka, Salgado… ?

Jag tycker också att mycket styrs mot den fotobaserade konsten i dag, och den intresserar mig sällan, jag tycker också att den borde jämföras med annan konst i första hand och inte med mer dokumentär fotografi.

Claes Gabrielson bloggar initierat om fotografi och lyfter fram en del nya intressanta namn då och då, men nu har han haft en period där han haft en hel del annat för sig (tror jag). Jag hoppas han kommer igång igen snart, han är en mästare på att dammsuga efter nya intressanta fotografer.

Inlagt 2014-01-28 15:12 | Läst 2631 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kolla mina tanter i vitsippsbacken Affe!!!. Snart är det vår. Taljoxens, titi fyr, som det lät förr . Numer för att göra sig hörd Ti fyr!!! Droppande från taken, Ljuset Vi går åt rätt håll..
Kul att du har kameran på dig. Du tar ju bilder!
/ Bengt
Du har rätt i att vädret suger just nu. Hatar salt och det är mycket av den varan denna vinter. Beträffande din bild skulle jag tro att även båtfolket kämpar med att upprätthålla lusten till det som en gång var.
Själv är jag helt ointresserad av att hålla reda på vad alla enskilda, moderna fotografer pysslar med
utan nöjer mig med att `snubbla´ över en och annan bild som faller mig i smaken.
Nedanstående bild till exempel väcker min äventyrs/reslust ganska rejält.

http://tpoty.com/blog/wp-content/uploads/2013/09/Win_TPOTY_1.jpg

/Stephan
Det är med foto som med litteratur. Alltmer sällan hittar man något nytt. Så är det när man sett och läst mycket.
När det gäller hundens tassar, så är det en tuff årstid. Jag smörjer tassarna på hunden med Ringblomssalva en gång om dagen. Den gör underverk. Försvarets hudsalva är också ok.
Ha det bra!
Jon Anders
Utmärkt bild. Färgstämt som en Leiter.
Även de gamla "mästarna" körde lite i samma spår periodvis. Dagens "banbrytare" tror jag har svårare att nå ut och därmed få möjligheter att utvecklas. Försörjning behövs. Vi lever dessutom i en värld där det det enkla och populära härskar.
Själv har jag tittat österut. Ett tips kan vara Tamas Dezso.
Jörgen
Tack ska ni ha för era kommentarer.
-affe