Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Aldrig hade jag varit så säker på att komma med i Galleriet igen...

...men inte! Har faktiskt inte försökt så himla många gånger heller, men denna bild kändes bombsäker. Alla kommentarer tydde ju just på det också. Därför blev jag faktiskt ganska förvånad när mailet kom...

Hej,

tyvärr har ditt bildförslag till 'Galleri FS' ej antagits. Din bild var inte vad Galleri FS letade efter just nu. Men försök snart igen.

Frustrerande att man bara får ett mail sådär, helt utan ytterligare motivering. För man undrar ju faktiskt vad anledningen är... En tanke slår mig, att det nog kompisröstas en hel del i det där Galleriet? Och tvärtom, att de som är med sitter och missunnsamt klickar "Nej" på varenda bild i slussen, man tänker precis som i trafiken, här ska minsann ingen annan släppas in... Nej så kan det väl verkligen inte vara, det får man inte tro! Och jag är ju faktiskt med sedan tidigare, men erkänner att jag inte varit och kollat i slussen mer än ett par gånger. Och då har jag enbart röstat "Ja" på de bilder jag tyckt varit värda en plats i Galleriet, resten har jag lämnat därhän...

Jaja, detta är ju verkligen inte hela världen! Men när inte denna kom med, så vet jag banne mig inte vilken av mina andra bilder som skulle kunna platsa i Galleriet...

I´m gonna run to you
Höjer sig inte över mängden, saknar huvudmotiv, lite för enkel till utförandet, onaturliga färger, saknar spännande ljus, upplevs platt, upplevs överskärpt/saknar skärpa, för lite/mycket kontrast, utfrätta/brusiga partier, rörig bild? Eller bara tråkig och intetsägande??

Inlagt 2010-02-03 17:06 | Läst 1024 ggr. | Permalink
Personligen så tycker jag bilden är lite tråkig, nu minns jag inte vad jag röstade på den men jag antar att jag röstade nej. Jag tillhör nog falangen som röstar nej på så gott som alla bilder, men inte av förakt - utan för att det faktiskt är rätt få bilden som tilltalar mig tillräckligt mycket. Hur ska det kunna kompisröstas när man inte vet vem fotografen är? Har jag sett bilden innan den hamnar i slussen och minns vem som tagit den så röstar jag av princip nej då fotografen inte är anonym.

Sen tycker jag att du själv ska börja rösta på bilder, det är ju genom det som du själv kan vara med och påverka.
Svar från Ullis A 2010-02-03 17:52
Visst är fotografen anonym, men åtminstone känner jag igen ett antal bilder där i slussen, så är det väl när man är mycket ute här på FS och kollar bilder. Och det SKA vara SVÅRT att komma in där, man ska ju verkligen bara rösta ja på de bilder man tycker platsar där!
Jo, jag får nog kolla runt i slussen och rösta lite mera! Tackar för ärlig kommentar! :)
Håller med dig...var bombsäker på att denna skulle klara gallringen! Blir snopen när jag läser att den inte kom med - men den fick ett ja från mig... :-)
Har också fått besked om en bild idag, klarade inte gallringen jag heller...
Vi får på´t igen! :-)
/Kram
Svar från Ullis A 2010-02-03 17:53
Tack så mycket Maria, hoppas att det INTE var för att vi är kompisar!! :)
Japp, på´t igen! Inte för att galleriet är så himla viktigt egentligen, men lite kul är det!
Kram!
Väldigt läcker om den varit tekniskt perfekt tycker jag. Bandningen i bakgrunden stör väldigt mycket tycker jag. Testa att redigera om filen i 16-bits läge hela vägen fram till att du sparar bilden så kan du lättare behålla de jäna gradienterna.
Verkligen effektfull! Värd att lägga extra nogrannhet vid..
Svar från Ullis A 2010-02-03 17:56
Ja den där bandningen, har problem med den på ett antal mörkare frostbilder som jag inte lagt ut ännu, utan grejar med i PS. Så ditt tips uppskattas mycket, ska absolut testa!
Tackar för kommentar! :)
Nej, det var inte för att vi är kompisar - gillade bilden - det är det jag går efter när jag röstar!
Vad som "tilltalar" mig, och som berör mig - och det gör denna bild - kompis...haha...
/maria
Svar från Ullis A 2010-02-03 22:10
Härligt att höra att någon blir berörd, då blir jag glad. Tack kompis! :)
Är kanske inte så förvånad att den ratades. Det är inte så himla lätt att se att det är en fasanhöna som kommer in för landning (kommer från övre vänstra hörnet på väg ner rakt i munnen på räven strax under högra nedre hörnet). Oerhört dramatiskt om man fattar, fattadu?

Nej det är bra att "juryn" är tvärt emot de filmkritiker som aldrig vågar säga att en film är dålig när de inte fattar ett jota av handlingen. Ditt jobb blir att acceptera att det inte var så lätt att se vad bilden föreställde.

Om jag skulle ändra något skulle jag börja med att beskära lite på högersidan och kanske inte behålla det kvadratiska formatet.

Ju mer jag betraktar bilden ju mer tycker jag om den.
/nic
Svar från Ullis A 2010-02-03 22:15
Haha, underbart... Men måste man se fasanhönan då? Grejen med en bild kan väl vara att fantasin får jobba lite, ett motiv behöver väl inte vara glasklart liksom? Åtminstone jag gillar när bilder inte är så direkt föreställande utan mer går på känsla... Men det har jag väl tjatat om så det räcker!
Hmm, kan ju säga att ibland när man läser en rad kommentarer under en bild skulle man önska att någon vågade säga att "Ser ni inte att kejsaren är naken" om du fattar... Men skulle denna bild vara en sådan? Tja, kanske!
Får se om jag fifflar mer med den, tack för förslaget och roligt att du tycker om den! :)
//Ulrika
Jag konstaterar igen att världen är full av tyckare. Ingen av dem som här på sidan har invändningar håller jag med. Även om jag måste tillstå att bandningen är ett litet tekniskt fel, framträder dock bara vid förstoring och kan kanske fixas.

Hur som helst, ser man med hjärtat så vet man ju direkt vad man tycker, och det som läggs till är efterkonstruktioner. Ser man inte med hjärtat är det bara efterkonstruktionerna kvar.

Så du undrar varför bilden inte kom med? Generellt svar: "Jurymedlemmarna såg inte med hjärtat" :-)
Svar från Ullis A 2010-02-03 22:18
Äsch, det är väl bara så att jag blev totalt vilseledd av alla översvallande kommentarer och blev alldeles för säker på att bilden skulle komma in! Men nu har Jante ryckt ner mig på jorden igen!

Eller inte... ;)

Får se om jag orkar göra bilden fullständigt tekniskt perfekt, vilket jag håller med om att den inte är till 100%... Härligt att du ser med hjärtat iallafall, tack snälla! :)
Jag kan trösta dig med att jag har fått två foton som tidigare blivit valda till veckans foto på Fotosidan refuserade av Galleri FS! Bry dig inte om gökarna på Galleri FS ställ ut på riktigt istället, det är på väggen som foton gör sig bäst :)
//Chasid
Ps: Jag gillar fotot av snöflingan?!
Svar från Ullis A 2010-02-03 22:20
Haha, det var ju lite anmärkningsvärt! Men å andra sidan kanske det inte riktigt är motsvarande Galleribilder som blir valda till veckans foto, utan det är bilder värda att uppmärksammas på andra sätt?
Kul att bilden gillas, det är frost på en glasruta.
//Ulrika
Jag håller tyvärr med Viktor Olsson om att bilden känns lite tråkig. Sedan kommer jag inte riktigt sams med placeringen och tycker att all luft i bilden känns lite för mycket och omotiverat på något sätt. Men ge inte upp "drömmen om Galleriet". Och precis som många har skrivit - skönheten ligger i betraktarens öga.
/Maria
Svar från Ullis A 2010-02-03 22:23
Tack Maria för ärlig och konstruktiv kritik, det uppskattar jag. Det är minsann inte alla som vågar skriva till någon att bilden är tråkig! :)
Som sagt, får se om jag ger mig på att redigera denna igen. Och jag är redan med i Galleriet, men det hade ju varit kul att få in någon mera bild. Ska testa med någon som jag verkligen INTE tror på nästa gång tror jag!
//Ulrika
Vet hur det känns. Jag har fått nej många gånger.
Tror att det ska till en del tur....och en bra bild också. Men vad är en bra bild? Det beror ju helt på vad det är för personer som röstat.
Bilden är vacker. Fina varma färger.
Är det en snöflinga?
Gillar
Häng inte läpp...plötsligt händer det ;-)
/Annika
Svar från Ullis A 2010-02-04 20:53
Äsch, jag har också fått nej flera gånger men typiskt nog kände jag något extra för denna. Och det där "vad är en bra bild" kan man ju diskutera fram- och baklänges utan att komma till något "rätt" svar! Tur är väl det, så att vi kan inspireras av varann här på fs! :)
Tack för fina ord om min bild, det är frost på en glasruta. :)
//Ulrika
Att DU gillar bilden Ulrika är det viktigaste tycker jag personligen, sen gillar jag den med men det hör egentligen inte hit! :)
// Kram Carola
Svar från Ullis A 2010-02-04 20:54
Visst är det, och jag råkar ju vara väldigt förtjust i min lilla isälva! Sedan är det bara en bonus om andra också gillar henne... :))
Kram //Ulrika
Jag ett mail på bruten engelska av en av mina absoluta favoritfotografer som är en levande legend inom dokumentärfoto och han var mycket förtjust i ett av fotona som blev refuserat av Galleri FS :)
//Chasid
Svar från Ullis A 2010-02-04 20:55
Sedär ja, haha! Det säger ju en hel del, hrm... :))
//Ulrika