Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

"Var den du hade blivit om du inte blev den du är"

Hm, och vad är detta för en kryptisk rubrik nu då? Jo, det är temat för vår firmafest som snart går av stapeln... Eller en temafest om man så vill. Något som vissa hatar och avskyr, medans andra tycker det är hur kul som helst. Jag är väl själv någonstans mittemellan... Våra firmafester brukar bli kul, och ett tema brukar ju sätta ytterligare fart på festen.. :)

Åter till rubriken då, vad hade jag blivit... kan säga att jag inte direkt behövde fundera mer än en sekund på detta! Valet är ju ganska givet! Frågan är då hur en typisk yrkesfotograf egentligen ser ut? Finns det några typiska attribut? Har åtminstone börjat fixa till ett presskort. Någon som vet ett enkelt sätt att fixa till den typiska blå-gul-rosa bakgrunden i PS så är jag tacksam för tips! :)

Andra typiska attribut då, finns det sådana? En sån där fotoväst med en massa fickor hade väl varit coolt, om man kunde få tag i en sådan! Men i övrigt gäller väl att en fotograf får anpassa sig till situationen dit man ska, helt enkelt! Så det blir ju lätt, feststassen, kameran och "presskortet" :))

Undrar just vad ni, mina läsare, hade blivit? Yrkesfotografer allihopa antar jag!? ;)

Inlagt 2010-05-11 19:10 | Läst 685 ggr. | Permalink
Nej, faktiskt inte, musiker tror jag nog, att jag skulle vilja blivit. För fotandet skulle jag nog fortfarande vilja haft som hobby, är rädd att jag tröttnat på det, om jag varit yrkesfotograf.... Och jag har aldrig haft några drömmar om att leva på fotandet, det vill jag ha som avkoppling, utan några som helst krav :-)

Appropå attributen, det finns ingen i bekantskapskretsen som fiskar fluga? Dom brukar ju ha västar som är väldigt lika fotovästar....

Ha en trevlig firmafest :-)
Jörgen
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:04
Kanske du har en poäng där, att man hade tröttnat. För nu fotar man ju precis när, var och vad man har lust med, utan krav. Hm, kanske det inte varit lika roligt om man fått styra sitt fotande minimalt?
Var ett tag seriöst inne på att bli florist. Och tror det hade varit jätteroligt, men ödet ville inte så... Men OM jag blivit det så hade det ju varit toppen att kombinera med fotandet! :)
Tror jag vet några som kan tänkas ha en fiskeväst, jag ska kolla. Tack för tipset! :)
//Ulrika
"Presskortet" plus kameran, vad mer behöver du? En blixt på kameran kanske, ifall du har en diffuser. Med den utrustningen kan du verkligen ta dig alla friheter du annars drömt om men avstått från eftersom det kändes för fräckt! :-)
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:05
Nej jag behöver väl verkligen inget annat egentligen! Ska verkligen ta mig friheten att föreviga alla minnesvärda ögonblick från festen *hehe*
Hmm, antagligen en fotografiskt dokumenterande biolog..
Men se stereotypen av en Amerikansk pressfotograf a`la 40-talet, då är det ingen som behöver gissa fel på ditt val, ha ha!
Lycka till
Svar från Ullis A 2010-05-13 14:06
Låter intressant! :)
Ja en sådan där herrhatt att sticka ner presskortet i!! Blir till att åka in på Myrorna och botanisera där.. :)