Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Insekten som gör mig panikslagen, kunde inte ta mig fram till gömslet!


I går kväll tog jag ut cykeln på en tur, tänkte mig neråt Trönninge Ängar för att fota både macro utmed grusvägen, och i väntan på att solen skulle sjunka ville jag titta in i gömslet där jag inte varit på länge. Men tji fick jag... Se hur där ser ut!

Det är alltså en liten grusad väg som leder fram till gömslet, ca en meter bred. Och nu totalt igenväxt av nässlor och sly. Parkerade min cykel och började faktiskt bana mig väg fram, försiktigt, barbent som jag var. Men då kom den...

Är inte så rädd för fästingar, brukar kolla mig noga när jag varit ute i skog och diken... Getingar ger sig iväg om man bara sitter still. De flesta spindlar klarar jag av... Men det finns en insekt som ger mig total panik. Som man inte märker när den kommer flygande, inte förrän man känner bettet. Och efter några meter här på stigen stack det för första gången... VIDRIGA hästfluga, blinning, broms eller vad sjutton den heter... Viftade iväg den och gick någon meter till då den anföll på nytt. Borde väl ha kunnat förutse detta eftersom det ligger en kohage precis bredvid. Så eftersom paniken var nära vände jag, tog min cykel och trampade iväg... Blev tyvärr inget gömsle för mig igår. Fick bara titta på våtmarken på avstånd och det såg mest ut att ha varit en massa grågäss...

Men några bilder med macrot i dikeskanten blev det iallafall! Men det får bli i ett annat blogginlägg!

Hoppas ni alla har det fint i sommarvärmen! Själv ska jag lägga nytt kylbalsam på mina bett, och fundera på vart man ska vända sig och klaga på att inte stigen till gömslet hålls i bättre skick! Kommunen? Halmstad Ornitologiska förening kanske?

Inlagt 2010-07-15 18:46 | Läst 2766 ggr. | Permalink
Håller med dig till 100%. Dessa jä..a tvärnitar är det värsta som finns. Dom bits inte, dom tar en tugga, och flyger bort. Sen kommer dom tillbaka.
Svar från Ullis A 2010-07-15 22:41
Ja de är gräsliga och borde utrotas från jordens yta... Jag är djurvän men inte när det gäller dessa!!
Oj som där har växt igen, jag var ju där för bara någon månad sedan????
bra då ska jag INTE dit iallefall
Svar från Ullis A 2010-07-15 22:42
Ja, trist att det inte hålls efter! Ska inte dit jag heller, bättre med stranden!
Jo, dessa kryp är gräsliga! Jag antar att det är deras högsäsong just nu.