Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

En Wacom Bamboo One A6 för 399:-, är det ett klipp?


Säg JA, för det är just vad jag nyss har köpt. På Netto av alla ställen, tur att man läste reklamen för denna veckan! Kunde inte motstå denna till det priset. Och det bor nog en liten teknikfreak i mig, skulle jag tro... Så har man en ny leksak att lära sig! Ska bli skoj! :)

Inlagt 2010-08-02 18:13 | Läst 1682 ggr. | Permalink
Ja - har själv en sådan och den fungerar mycket väl, tyvärr betalade jag lite mer för den än du gjorde - "but that's life" ;-)
Svar från Ullis A 2010-08-02 19:00
Skönt att höra att den fungerar väl, för detta var verkligen ett impulsköp! Säkert finns det de som menar att denna är för liten och inte räcker till och som har högre krav, men jag tror den funkar fint för mig! Tänkte att jag känner mig för med denna. Och skulle jag vilja uppgradera mig framöver kan man ju koppla denna till någon annan dator eller så, och sätta en större modell vid stora bildredigeringsdatorn. Blir nog bra... :)
Ett klipp! Själv har jag använt Wacom i över tio år. Den jag har nu är en A6 som är sju år gammal, den går fortfarande som tåget. Inte lika avancerad som Bamboo (ingen touch-kontroll) men jag är ändå störtnöjd med den. Och jag betalade väl ca dubbelt så mycket för den.

Faktum är att jag dessutom har en mus, en liten trådlös rackare. Så jag kan växla mellan det ena och det andra. Det är lätt gjort att man blir lite trött här eller där när man suttit för länge och klamrat sig fast vid pekdonet.
Svar från Ullis A 2010-08-03 17:32
Åh, det låter ju betryggande! Ska bli spännande att koppla in den och testa, har inte kommit dithän ännu... Gah, varför kan man inte syssla med foto och bildbehandling på heltid... :)
Ja, att växla är smart. På jobbet använder vi Rollermouse, ovärderligt när man sitter vid en dator hela dagarna!
Visst har du gjort ett klipp! Dessutom är det ett bra redskap att jobba med. Aldrig mer möss för min del//Monica
Svar från Ullis A 2010-08-03 17:33
Aldrig mer minsann! Det låter ju hur bra som helst! :) Ja, jag inser att det var ett riktigt klipp, ibland har man tur! :)
//Ulrika
Grattis till nya prylen, Wacom kan sin sak när det gäller ritbrädor. Har haft en del olika modeller från dem genom åren.

Nu har jag en större Wacom Intous 4, den är dyr (ca 5.000:-) men den är grymt avancerad och snabbjobbad.

http://www.wacom.eu/index2.asp?pid=311&lang=en

Mvh.
Anders
Svar från Ullis A 2010-08-03 17:34
Kollade din länk och den ser ju häftig ut! Misstänker att den är något för avancerad för mig, tror jag klarar mig bra med denna. :)
Tackar, det ska bli skoj att sätta igång med denna nya pryl!
Hälsn. Ulrika
Du kommer inte att ångra dig..l själv köpte jag två st på netto för några år sen och dom finns fortfarande kvar här i familjen och används flitigt :-) Det är bara kul när man kan göra små klipp här i livet :-)

Mvh Pia
Svar från Ullis A 2010-08-03 17:37
Hm, när jag läste din kommentar tänkte jag ju att jag kunde lika gärna köpt två. Med fyra datorer i familjen, varav tre med internetanslutning, misstänker jag att det kommer att behövas köbiljetter till denna... :)
Jaa, jättekul! :)
Hälsn. Ulrika