Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

På en sten vid en sjö i en skog


Tänk att det skulle ta så lång tid! Men nu har jag äntligen gjort det! Alltså stigit upp i ottan, tagit fotoväskan och stativet för att åka ut på en fotorunda. Och, det var helt klart värt att lämna den goa sängvärmen kl 04:45 frivilligt på en lördagsmorgon. Kaffe och macka fick jag inte med, tänkte att det får bli hemma i köket sedan, och jag trodde inte jag skulle vara borta så länge. Men vilken tabbe! Det hade ju varit oslagbart att sitta och värma händerna kring en kaffemugg till denna utsikten...

Tyst och stilla, underbart! Här ovan har jag soluppgången bakom mig, och resten av bilderna är tagna "åt andra hållet" mot solen. Denna sjö delas av en grusväg och man kan fota åt alla väderstreck, helt perfekt! :)

Lilla trädet som nästan försvann i dimman.

Plötsligt bröts tystnaden av att något plumsade till bakom mig. Trodde det var en gädda eller annan fisk, men det var bara ett par änder som vaknat på sin vassrugge och påbörjat morgonens första simtur...

Gryningsljus. En timme skiljer på denna bild ovan, och nästa nedanför.

Ljusstrålarna bryter igenom.

Magiskt vackert. Och nu står solen såpass högt att det blivit dags att byta objektiv, åker ingenstans utan mitt macro... :))

Härefter packade jag ihop, vände bilen och begav mig hemåt. Men kom inte så långt, efter bara några hundra meter ser jag något som jag missat 1½ timma tidigare... Ljung i motljus! Lyckan är fullständig för en macrofotograf... :))

Så fick jag mina gryningsbilder, och även lite macro! Härligt! Önskar alla en fortsatt fin helg!

 

Inlagt 2010-09-04 17:41 | Läst 2596 ggr. | Permalink
Vilka vackra foto, ja det var nog "tur" att du stog upp så tidig;o)
MVH synnöve
Svar från Ullis A 2010-09-05 13:30
Tack Synnöve, det var motigt att kämpa sig upp men det lönade sig ju! :)
Hälsn. Ulrika
Fina bilder med härligt morgonljus, Lyckat foto i arla morgonstund!//Monica
Svar från Ullis A 2010-09-05 13:32
Tackar så mycket, det var en underbar morgon! Men nu dröjer det nog tills nästa gång. Fast fördelen med hösten är ju att det ljusnar senare när man ska upp och fota. Fast alla skulle nog inte säga att det precis är en fördel!
//Ulrika
Man verkligen se din passion för foto i dessa bilder!
Svar från Ullis A 2010-09-05 13:32
Bugar och tackar så mycket! :)
Det var ett tag sedan man var där, där blir fint nu till hösten, sköna morgonstundsbilder. Gött av dig att masa dig upp, jag avvaktar nog med det, sängen är bara för skön.
Svar från Ullis A 2010-09-05 13:33
Ja, flera år sedan för min del faktiskt. Synd, det ligger ju faktiskt väldigt nära till. Får bli bättring nu till hösten! :)