Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

En heldags naturfotokurs!


Känner ni till Peter Samuelsson här på FS? Han fotar naturbilder som ingen annan, på sitt eget lilla speciella vis. Och när han erbjuder mig och min granne Bente att visa oss några av sina favoritställen tackar man väl inte nej! Såg min chans att luska ut hur han får till sådana magiska bilder ur sin kamera också! :)

Färden gick söderut, till Hallandsås norra sida. Parkerade bilen invid en liten skogsväg, och så började vandringen uppåt... Fast ibland var det mer klättring än vandring! På väg mot målet passerade vi detta häftiga fall...

 
Ja jag vet vad det kallas här på FS... ALIENSLEM! Älskas eller hatas, jag gillar det! :)


Peter själv in action, säkert blev det en läcker bild!


Bente i bäcken... Ska bli spännande att se bilderna sedan! :)


I början fick jag inte till det alls, blev bara sådär jobbig oskärpa, som när man oavsiktligt inte klarar att hålla still och inte orkar hämta stativet.. :))

Härefter var det dags att flytta oss några kilometer, stannade till vid Osbecks Bokskogar. Anrika historiska marker och så vacker bokskog!


Några hundra exponeringar senare och det börjar närma sig något liknande det jag är ute efter...


Yes! Nu minsann...


Jodå, såhär vill jag ha det! Visst är väl detta en stil som inte går hem hos alla, men jag gillar det mycket!

Så var det dags för en liten förflyttning igen till södra sidan åsen. Följde gamla E6:an mot Margretetorp, och så fick vi se den härliga gamla bron! Jag tror aldrig att jag kan redigera denna bild lika fint som Peters brobild! Hade det varit lite solsken här däremot så hade jag nog fått till det... Hrm... :)

Vissa bilder är aningen beskurna, annars är alla "direkt ur kameran" som man så fint brukar säga när man inte orkar bildredigera.. :))) För jag orkar verkligen inte bildredigera ikväll, det får bli en annan dag när ögonen inte är så trötta som nu... :)

Önskar alla en bra vecka!

Inlagt 2010-10-03 21:14 | Läst 1261 ggr. | Permalink
Hej Ulrika

Hoppas att Ni fick ut något positivt av dagen. Jag tycket i alla fall att det var mycket trevligt.

Ser fram emot fler bilder så småningom.

Ha de gott / Peter
Svar från Ullis A 2010-10-03 22:40
Hej Peter,
Såklart vi fick ut något positivt av dagen. Många bra tips och så ett par nya härliga fotoställen att återkomma till! Ja det var mycket givande, trevligt sällskap, gott kaffe och goda bullar!
Fler bilder kommer!
Ha det fint //Ulrika
Härligt Ulrika, jag har inte ens sett mina bilder än, har fullt upp med föräldrarna.
Sköna bilder, sicken tur att jag var på långt avstånd, helt klart godkänt-:) En skön tur, många timmars frisk luft, behövdes verkligen, gott kaffe och goda bullar, detta får vi göra om igen. Fina bilder. TACK Peter för att du delar med dig
Svar från Ullis A 2010-10-03 22:43
Haha, då har du fullt upp! Och jag vet att du inte vill stå framför kameran!! Men åker man på fotorunda med mig hamnar man i bloggen! :))
Har förresten en på bron där man ser dig med kameran igenom valvet, misstänker att jag hamnade på din bild också om du knäppte då!
Ja en riktigt skön tur, det behövdes, härligt! Ska bli skoj att se dina bilder sedan, jag håller utkik!
Jag är ju inte så road av pictorialism, så det är klart att din sista bild, den på bron, är den som jag tycker mest om. Det var intressant att jämföra den med Peters bild av samma bro. Helt andra ljusförhållanden förstås, men det är andra saker som är viktiga, och inte bara redigering. Han har använt vidvinkel, stor bländare och en hel sekunds exponeringstid. Det är ju något helt annat man åstadkommer så, vattenytan blir matt och grönskan diffus, och så står bron fram i full skärpa. En väldigt intressant ansats, men jag skulle nog kalla den pictorialistisk. Din bild är mycket mer rak. Man ska inte jämföra bilder som är så olika för att komma på vilken som är bäst. Det är bara en fråga om vad man tycker mest om att se. Din bild är ett stycke svenskt landskap, Peters är ur en dröm.
Svar från Ullis A 2010-10-04 22:54
Vet du, när det gäller konst och måleri så tycker jag absolut inte om abstrakta motiv alls... eller oftast inte, iallafall! Utan jag tycker en tavla ska föreställa något. Men när det gäller fotografi har jag blivit mer och mer förtjust i det abstrakta. Kanske för att det är så roligt - och väldigt svårt - att få till snyggt!
Visst är det intressant att jämföra våra brobilder. Hade velat ha några solglimtar, och stativet med. Peters bild är ju underbar, och min mer ett stycke landskap som du skriver. Men jag ska jobba lite med den i PS och se vad jag kan få till! :)
Hej Ulrika!
Peters bilder är ju helt underbara, och att få åka på en fototur med honom måste vara jättekul!
Man lär sig massor bara av att fota med andra, så är det...Man snappar upp nåt av varje person, och av varje "utflykt" lär man sig nåt nytt - faktiskt ganska spännande när man tänker efter!

Jag gillar de abstrakta bilderna. Bilderna gör att man liksom tvingas stanna och och tänka till lite - så hos mig gillas det.
(Vet du, jag tog en liknande bild själv en gång, men det berodde på att jag glömt ställa om ison från 1600 till 100...*host, host* :-))

Ha det gott!
/maria
Svar från Ullis A 2010-10-04 22:57
Hej Maria,
Ja att ha förmånen att åka på fototur med en sådan stjärna som Peter var jätteroligt och mycket givande! Passade på att studera noga hur han får till sina bilder... men sedan vet jag ju inte riktigt hur han bildbehandlar förstås! :)
Ja, jag gillar också abstrakt mer och mer! Roligt och hypersvårt att få till det bra, men detta var ju första gången jag försökte. Men inte sista!
Ja det där ISO:t som kan ställa till det. Tycker man har det i ryggmärgen nu... ISO, vitbalans, exp.kompensation... ändå glömmer man något ibland. Tur att det kommer fler fotorundor...
Ha det fint! //Ulrika