Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Att sammanfatta en kursvecka i Mullsjö...

...är verkligen lättare sagt än gjort. Det har tagit sin tid att landa, vet egentligen inte om jag egentligen hunnit landa ännu. Det har varit fullt upp sedan jag kom hem, en liten semestertripp till Tyskland, och redigering av mina bröllopsbilder som måste göras...

 
Utflykt 1, Mullsjö fiskdammar.

Har så smått börjat gå igenom mina bilder från veckan. Jag tycker nog att de ser ut litegrann som mina bilder brukar, med några undantag... vissa bilder undrar jag ju vad de gör på mitt minneskort, haha... Men, det vore väl märkligt om man såg någon skillnad redan nu! Det sägs att det är nu, efter hemkomst, som kursen egentligen startar... Och det stämmer nog. Jag känner att ett helt annat bildtänk börjar smyga sig på så sakta...


Utflykt 2, Trollsjön.

Mitt block är fullproppat med tänkvärda råd och tips.
"Den fotografiska konsten ligger i förmågan att se"...
"Det viktiga är inte att leta efter spännande motiv, utan att kunna spegla sig själv i de bilder man gör"...
"Man ska fotografera oavsett hur man mår. Humöret gör att det blir olika bilder. Fotografering = terapi."


Utflykt 3, lodjurssafari

Frågor man måste ställa sig, som är ofantligt viktiga för det egna skapandet... För det är skapande det är frågan om!
-Varför fotograferar jag?
-Vad vill jag berätta med mina bilder? För ja, en bild måste berätta något...
-Fotograferar jag för min egen skull? Intressant...


Utflykt 4, Ljunghems kullar

Ett härligt gäng var vi där på kursen! Så roligt att tillbringa en vecka med likasinnade, att få frossa i foto och på utflykterna var det ingen som ropade "men kom nu, är du inte klar snart..." :) Blandade åldrar och bakgrunder hade vi, några hade varit där på kurs tidigare men de flesta var nya. Jag tycker att gruppen "satte sig" snabbt, diskussionerna blev intressanta, och sista dagens starka personliga redovisningar kommer jag aldrig att glömma. Det blev vääldigt känslosamt, en dag med både tårar och skratt...  


Utflykt 5, Ryfors / Gammelskogen

 Avslutningsvis... Mina bilder är jag. Jag är mina bilder.

Inlagt 2011-07-15 00:10 | Läst 1983 ggr. | Permalink
Viktigt det du skriver, men speciellt en mening tilltalar mig lite mer..: "Man ska fotografera oavsett hur man mår, humöret gör att det blir olika bilder. Fotografering= terapi....Sant, så sant...

Han är klok den där Terje...:-)

Kram!
Svar från Ullis A 2011-07-17 11:01
Visst är han klok, det var knappt man hann med att anteckna där ett tag. Visdomsord på löpande band! :)
Kram!
Jo, min intuition tycks säga mig att det insmugit sig ett frö till ny inspiration i dina kursbilder!
Svar från Ullis A 2011-07-17 11:01
Tycker du, så roligt! Ja andra ser det säkert innan jag själv märker något.. Inspirerad är jag iallafall! :)
Många fina bilder, men nr 4 är den absoluta favoriten för mig.
Svar från Ullis A 2011-07-17 11:02
Tack Rauni, den blev just som jag hade tänkt! :)