Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Beslut, beslut...


Hmm, handla eller inte... idag är det liksom sista dagen DEN kameran finns i DEN butiken till DET priset... Har klurat och funderat på detta i flera veckor. Å ena sidan klarar jag mig väl fint med min nuvarande ett tag till, å andra sidan får min stora dotter låna den ibland OM jag köper en ny, och så kan vi åka ut och fota tillsammans... Å ena sidan är det väl verkligen en onödig utgift, å andra sidan behöver man ju en reservkamera om man ska ut och fota på uppdrag, något som jag gör ibland.. Å ena sidan är det snart sommar och semester med alla utgifter det för med sig...

Hemskt att man ska ha sådan beslutsångest, en typisk våg som väger allting för- och emot hela tiden. För- och nackdelar... Och tänk om den är ytterligare prisnedsatt om några veckor...

Vad jag funderar på? Denna... http://www.expert.se/Product/Product.aspx?id=2764635 och butikspriset ligger på 8999:-, dessutom har jag en Medmera premiecheck på ytterligare 5% rabatt...

Jaja, jag har till strax före 19:00 ikväll på mig att besluta. Å andra sidan kanske internetkampanjen varar ett tag till... :)))

Inlagt 2010-05-26 12:56 | Läst 1437 ggr. | Permalink
Jag tycker att du ska köpa den. Optiken är bra och kameran i sig är bra den med!
Å andra sidan, man kan alltid rättfärdiga inköp med: jag vill ha nytt och jag behöver backuphus.
Och jag skulle kunna rättfärdiga att sälja min 5D och skaffa en D700, men min plånbok kan det inte.
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:07
Ja, att min nästa kamera ska bli en D90 bestämde jag redan på mässan i Göteborg. Frågan var bara NÄR den skulle införskaffas. Och visst kan man alltid hitta anledningar till att handla. :)
Jag är också våg och vet precis hur det är :/
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:07
Haha, tack, då vet du hur man kan våndas... :)
Hihi...typiskt vågbeteende...:-)

Men du, så här höll jag på när vi skulle köpa vårt Tamron. För och emot, för och emot, för och emot. När jag väl hade bestämt mig hade den gått upp 500 kronor, och det retade mig så jag höll på att smälla av....
Så, jag lovar dig...jag tror du ångrar dig om du inte köper!

/maria
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:08
Visst, är du våg också?
Se mitt nästa inlägg för övrigt, där fick jag för att jag gått och velat i två veckor....
*FÖRBANNAD*
Hej
Jag har precis bytt upp mig från D80 till D90. Du gör ett bra val! Kameran är bättre än optiken i mitt tycke jag valde 16-85/3,5-5,6 ED istället. Men framförallt får du en jätterbra ISO hantering till ett bra pris med all Nikonkänslan på köpet.

Lycka till!

Kent
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:10
Det låter bra Kent, vet säkert att det är en D90 jag ska ha. Tyvärr blev det ingen idag, se mitt nästa inlägg... Men jag hoppas på ett nytt tillfälle!
Kööööööp! Du lär inte ångra dig o tänka- attans att jag köpte denna skojiga nya kamera. :)

Man lever bara en gång o pengarna du handlar kameran för skuller ju isf gå till massa råtråkiga saker ändå så varför inte unna sig något skoj ist. :)

Magnus
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:11
JAAA jag veeeeeeet... Just nu tänker jag bara att vad faaaaaaan är jag en velig våg för (om man nu ska skylla på sitt stjärntecken) som aldrig kan fatta ett beslut i tid. Se mitt nästa inlägg.....
GRRrrrrrrrr
Jag förstår INTE ditt resonemang?????, en onödig utgift, inget som har med fotografi är onödigt-:) Men gå på krogen, eller röka som jag, det ÄR onödigt he-he.
Tveka inte KÖP, det är ju dina leksaker det handlar om, inte gubbens eller ungarnas
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:13
Har du räknat ut hur mycket pengar som går upp i rök på ett år? Mycket kul hade det kunnat bli.... Men jag ska inte skälla på dig, det gör säkert så många andra ;)
För övrigt är jag förbannad, slut sa killen i affären. Och lagersaldot på internet visade att den visst skulle finnas i lager. Men det var en trasig kamera som skulle skickas tillbaka....
*MORR*
Även jag är våg och känner igen mig. Just kan jag inte besluta mig om jag ska slå till på den där platt-tv:n och kasta ur den gamla tjocka dumburken.
Se det inte som en utgift utan som en investering. Tänk så kul du kan ha med din dotter när ni är ute på strövtåg med kamerorna.

Lycka till oavsett val. :-)

mvh
/Harald
Svar från Ullis A 2010-05-26 20:16
Haha, fler som har beslutsvånda alltså. Ut med dumburken såklart! Å andra sidan fungerar den väl helt ok fortfarande... Vet hur det är, vi har också en väl fungerande men ofantigt ful och tråkig tjock-tv ;)
VIsst, vi kommer såklart att ha jättekul. Men tyvärr blev det ingen affär idag, hoppas på ett nytt bra tillfälle!
Köp, liten del av pengarna har du redan sparat in genom att undvara annat , resten kan du spara in efter köpet då du inte kommer attha tid över för andra saker som kostar pengar.
Köp. Jag gjorde det och ångrat har jag bara gjort att jag inte gjorde det tidigare.
Svar från Ullis A 2010-05-27 17:40
NU har jag köpt! Men det blev på Cyberphoto, de hade ju passande nog en dag idag med "tokrea". Så jag behövde inte tveka så länge utan det var bara att klicka på KÖP... :)