Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Denna berikande mångfald

Visst är Fotosidan.se ett fantastiskt ställe! Här finns verkligen alla sorters fotografer, och då menar jag alla... Från de verkliga proffsen som har foto som yrke, endast har ett fåtal uppladdade bilder på sin sida, men vilka bilder sedan... Till amatörfotograferna som publicerar mängder av bilder med snarlika motiv... De hängivna "Photoshopparna" som ägnar timtal åt att förvränga sina foton till fantastiska alster... De som knappt beskär utan strävar efter att få till den perfekta bilden redan i kameran... De som hittat sin nisch, sin stil, sina favoritmotiv... Och de som glatt fotar allt som kommer i deras väg. Här finns verkligen plats för alla!

Fast den som inte borde få plats är väl den självutnämnde expert som utan att tveka totalsågade den bild på en katt, eller om det var en kanin, som en 11-årig tjej fotat och lagt ut i en kritikpool. Hört talas om sympati, empati, tolerans... ?? Han har säkert också varit 11 år och fotat sitt husdjur, tyvärr verkar han ha glömt det... Hoppas verkligen att hon är medlem fortfarande! Tycker att det är rätt coolt med de barn som är medlemmar här, men dock finns det ju vissa genre som inte riktigt är lämpliga för barnaögon... Min äldsta 12-åriga dotter fotar en hel del och vill gärna bli medlem, men jag har sagt nej. Däremot kanske jag kommer att göra ett eget album åt henne på min sida, om det nu är tillåtet... Får klura ett tag till!

Unga som gamla, proffs som amatörer, här finns något för alla! Och därmed är det en underbar inspirationskälla att ösa ur... Klicka runt bland alla bilder, läsa blogginlägg... Diskutera i forumen, kolla in artiklarna... Leta bland recensionerna om man funderar på någon ny produkt. Här finns verkligen allt. Undra på att man är beroende! :)


Mina egna små prinsessor, blivande FS-medlemmar?

Må alla FS-medlemmar fortsätta fota, och blogga, av hjärtans lust! Lär av varandra, ta åt er av den kritik som är befogad, och strunta i orättvis kritik och plumpa kommentarer! Läs de bloggar du vill läsa, och strunta bara i de som inte säger dig något...

Önskar alla en fortsatt fin helg! :)

Inlagt 2010-06-19 18:50 | Läst 1335 ggr. | Permalink
Visst är det så som du beskriver. Förstår att du nekar henne fotosidan, här florerar ju ibland bilder som är ja lite för naket kanske för de yngre. Visst tycker jag att du kan låta henne ha ett eget album på din sida, beskriv bara vad det är, tycker det är helt OK
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:25
Ja, jag lutar åt det. Fast nu har hon inte tjatat på länge faktiskt, så jag kan nog dra ut på det ett tag till! :)
Håller med dig om dina synpunkter! Det har blivit ett hårdare klimat här på fs, och det känns faktiskt lite tråkigt...Får hoppas att vänligheten väger tyngst.

Jag håller med Bente, låter som en bra idé att ge din tjej en mapp på din sida - det skulle väl inte göra någonting...

Ha en skön helg!
/Kram
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:27
Javisst är det så tyvärr. Fram för mer vänlighet, ödmjukhet och empati på fs!
Kram!
Fint skrivet om all den berikande rikedom och fotoglädje som finns här på FS och som jag tror att alla har något att hämta ur, t.o.m. dom redan "fullärda" om dom bara ids öppna sina fördomsfullt stängda sinnen.

Dito helg!
/Leif
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:29
Och en väldigt fint skriven kommentar Leif, tack för den! :)
Aaaah, den där bild-idén känner jag igen.. ;)

Tänkvärd blogg, jag som du kan ibland bli vansinnig på alla självutnämnda "experter" som verkar gå in för o verkar må bra av att trycka ner foks frågor, undringar, foton o kunskap i kritikpooler, bloggar, forum m.m.
Hur svårt är det att vara trevlig mot varann?
Man kan fortfarande ge kritik, svara på frågor, ge tips fast på ett trevligt sätt.

Kram Magnus
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:30
Jajemän, här är en av bilderna som blev tack vare din idé! :)) Fast jag blev mindre nöjd, kass skärpa och mina tjejer började ju förstås flamsa och tramsa direkt! Men här fick man ju användning av en av bilderna iaf! :)
Japp, låt ett trevligt klimat råda här på fs och krama varandra mera!
Kram!
tack detsamma...
Så trevligt att se dina prinsessor på fin bild!
Själv har jag svårt att fånga mina prinsar...de fastnar inte av någon anledning på bild...så tråkigt så!
Men skam den som ger sig.
MVH Lena
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:31
Tackar och bugar Lena! Hoppas att du fortsätter försöka fånga dina prinsar så att man kan få se dem också!
Hälsn. Ulrika
Jag instämmer varmt i att vänlighet och trevlighet borde prägla atmosfären här, även när det gäller bildkritik. De som ger trista kommentarer berömmer sig ofta av att vara ärliga, och att det är sådan kritik man behöver för att bli bättre. Trams! De är bara ute efter att synas och väcka uppmärksamhet. Konstruktiv kritik är kritik som bidrar till fotografens utveckling, och den måste alltid utgå från vad som är bra i en bild. Och förslag till vad som kanske kan göras bättre. Gnäll och klankande utvecklar ingen. Om det är ett barn som tagit bilden måste man förstås ta hänsyn till det och särskilt poängtera uppmuntran. Den som inte begriper det är en knöl!

Min erfarenhet av barn säger mig att bilder på sex och nakenhet stör deras föräldrar mer än dem själva. Fast det kan väl vara olika. Det värsta är kanske att många bilder ger en totalt felaktig uppfattning om sex och bidrar till att skapa en problematisk uppfattning hos barn som tittar på dem -- något de kan få problem att göra upp med när de ska göra sina egna erfarenheter. Men framför allt så är det ju viktigt att bilder och kommentarer som visas för barn kan förstås av dem. Ut den synvinkeln skulle jag kanske inte säga att FS är speciellt lämpligt för barn. I alla fall inte utan en vuxen som sitter med och förklarar. Men så är det bara i den bästa av världar. Och detsamma kan ju sägas om en del dagstidningsbilder och nyhetsutsändningar på TV också.

Man ser moderskärleken lysa om bilden på småprinsessorna!
Svar från Ullis A 2010-06-21 17:36
Tyvärr är det väl så att klimatet sista åren hårdnat både på internet som helhet, och även ute i samhället. Och det vore väl konstigt om det inte speglade av sig även här på fs. Så det gäller att jobba för att stävja detta, tycker jag!
Trista kommentarer behöver man VERKLIGEN inte för att bli bättre, trams säger jag också! Konstruktiv kritik levererad på ett trevligt sätt, det är faktiskt inte så himla svårt om man anstränger sig!
Nej, jag tycker att fs är direkt olämpligt för barn, åtminstone utan ett "vuxenfilter". Får se om jag fixar till en mapp åt henne!
Som vanligt skriver jag under fullständigt på dina rader, och din sista rad värmer mitt hjärta, tack!! :))