Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

"Efter en sådan här härlig dag är det ju bara en bonus om man dessutom kommer hem med några bra bilder.."

Ja, rubriken var bara en av alla härliga kommentarer som hördes på Hallandsås igår, när ett gäng glada FS-are träffades där med kameror och kaffetermosar laddade... Förresten så måste jag ju bjuda på en härlig kommentar till: "Varför måste ni hålla på och fota nå´t så svårt som fåglar när de är så svåra att fota?" Ja det kan man fråga sig... Och på tal om fåglar fick vi se prov på något som alltid imponerar på mig.. Att enbart genom en fågels läte identifiera arten. För mig är det bara kvitter.. Ja det är klart, jag känner igen mås, duva och hackspett.. inte så illa väl?! ;)

Vi som träffades denna soliga och varma lördag, var Peter, Bente, Tobbe, Camilla och Måns.

Fikapauserna blev långa, vi hade mycket att prata om... Och jag tror aldrig jag kommer att glömma historien om "ekot i ravinen"... för att inte tala om hur det kan gå när man ska värma ärtsoppa på burk i ett gömsle.. :)

 
Fågelfotograferna har fått något i sökaren... själv ser jag bara träd!


Skulle tro att Tobbe just här fotar vår lilla bildutmaning, att kl. 12:00 försöka ta dagens bästa bild trots hårt ljus och skarpa skuggor. Knepigt! Peter kollar vinkeln..


Camilla ger en stilstudie i hur man fotar macro allra bäst.. i magläge!


Ut i skogen ska vi gå... En underbar runda gick vi, genom skog, över äng och... hrm... genom en kohage!


Nyfikna var kossorna, lite väl nyfikna tyckte jag.. Bente passar på att få några närbilder.

TACK vänner för en jätte-jättetrevlig dag! Det måste bli en tradition, detta! Om ett gott skratt förlänger livet, ja då blir jag minst 137, eller nå´t.. :)) Och som någon sa.. efter en sådan här härlig dag är det ju bara en bonus om man dessutom kommer hem med några bra bilder! :)

Inlagt 2011-05-08 17:46 | Läst 1969 ggr. | Permalink
Underbar berättelse, blev så full i skratt igen när du nämde ekot i ravinen och ärtsoppan he-he. Och den "härliga" kommentaren, uhmfff kan undra vems den var ha-ha-ha. Fina bilder med roliga kommentarer till. Håller med om bonusen, min bästa bidde en kobild ha-ha. Detta måste vi göra om, kanske en dag i Kullen, eller så drar vi till Blekinge
Svar från Ullis A 2011-05-08 22:43
Hehe, ja tänk som det kan bli.. Klart vi måste göra om det, Kullen i sommar blir det helt klart. Så får vi väl se sedan om någon vågar bjuda in oss till Skåne eller Blekinge :))
Så vackert det är! Som ovan stadsbo kan man bli lite nervis inför kossornas nyfikenhet, men det är ju helt onödigt. När jag var barn och bodde på bondgård på somrarna var jag inte ett dugg nervös inför kossor, men nuförtiden drar jag mig helst undan om jag går i en hage och de kommer larvande för att kolla mig. Fast jag vet att det är nyfikenhet och sällskaplighet, inget annat. Jag känner förresten likadant inför hästar. Onödigt, som sagt.
Svar från Ullis A 2011-05-08 22:45
Ja det är fantastiskt vackert på åsen. Ännu vackrare hade det förstås varit någon vecka tidigare, med ännu skirare grönska och ännu vackert blommande vitsippor, ju var de på sluttampen tyvärr..
Kossorna var nog lite läskiga tyckte jag, många var de och så snabba.. Men man vet ju att de bara är nyfikna. Kul uttryck "kommer larvande", det är ju just vad de gör! :)
Hej, Ulrika..

Vilken härlig berättelse du bjuder på.
Visst var det en underbar dag! Fast ljuset vart ju lite skarpt, så..
Med 15 timmar hemifrån, så blev det inte så mycket matnyttigt att presentera, men vad gör det ?? Vi hade ju så roligt där uppe. Visst bör detta göras om.

Du.. Det där med "ravinen".. Det bjuder jag på, på, på, på ;-)))

Ha de..
/Tobbe
Svar från Ullis A 2011-05-08 22:47
HAHAHAHA nu fick jag ju mig ett gott skratt igen, igen, igen... Härligt :)))
Men visst fick du många fina bilder! På den lille grönsångaren, eller var det gransångaren? Eller buskskvätta? Fönsterhake kanske? Ja jisses.. :)
Ha det riktigt gott!
Härligt inlägg Ulrika. Visst hade vi en minnesvärd trevlig dag. Måste absolut bli en tradition och måste absolut bli fler och kanske på andra ställen med. Bra förslag av Bente med Blekinge. Där är så vackert. Tobbe får visa oss Trollskogarna och så är där så vackra kuststräckor. Ja, vi får fundera på det. Ha det bra så hörs vi. Kram
Svar från Ullis A 2011-05-08 22:49
Ja det var en riktigt härlig dag! Skönt att få kräla runt med gelikar som inte säger "Men KOM NU då, är du inte klar snart... "
Ja vi får väl se till att Tobbe bjuder in oss, hehe :)
Kram!