Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Fotograf på hal is...


Blir lika glad varje gång det är soligt på helgen när man är ledig och kan ge sig ut och fota. Visst är det härligt med sol i veckorna också, men då ser man ju bara den inifrån arbetsrummet... Begav mig alltså ner till stranden på lördagseftermiddagen för att kolla läget, och jisses så mycket snö det var att pulsa igenom innan man kom ner till strandlinjen! Med skare dessutom, som höll för vartannat steg, däremellan sjönk man nästan ner till knäna... För det gick ju inte att följa de upptrampade stigarna, då hade man ju missat ett fint motiv! :)

En halv meter tjockt snötäcke! Solen stod redan lågt och kastade fina skuggor i snön.

Så kom jag ner till strandlinjen och det var tjock is långt ut... Fick syn på en intressant formation en bra bit ut som jag ville ta en närmare titt på... Ett isblock som rest sig upp, och där solen lekte vackert med isformationen som bildats.

Alltså, på halt underlag trivs jag INTE! Sätt på mig ett par skridskor och jag står mest still och skriker "Rör mig inte!!!" :)) När jag hasat ut en bit insåg jag att jag är millisekunder från att ramla på det minst sagt ojämna och glashala underlaget och inte gjorde det saken bättre att lössnö packat sig under mina kängor och gjort det ännu halare, dessutom knakade och brakade isen oroväckande för varje steg... Visserligen är här lååånggrunt och max en halvmeter djupt där jag befann mig, men i alla fall... Inte ens något stativ med att stödja sig på! Vände mig om och insåg att det var en bra bit in till strandkanten. Beslöt att sätta mig på knä och försöka fokusera på isformationen ifrån där jag befann mig...


300 mm, handhållet = oskarpt! Men det blev en bild i alla fall!

Så vände jag om och hasade in till säkert underlag igen! :)) Älskar att strosa runt med kameran i min lilla havsvik och många bilder blev det idag! Dessutom en bild på något ufo-liknande ute vid horisonten som låg kvar under hela tiden jag var på stranden..


Ufo? Eller vad? Jag har då ingen aning om vad detta kan vara...

Ljuset ändrar sig snabbt när solen sjunker ännu mera, och jag kan ta hur många bilder som helst...

L

Idag är det mulet och en isande kall vind, verkligen inget fotoväder! Blir till att sitta inne och pyssla med bilder! Önskar alla en fortsatt fin söndag!

 

Inlagt 2010-01-31 12:33 | Läst 1399 ggr. | Permalink
Jo, kanske ett ufo ...

Underbara motljusbilder.

Ha det bra.

/Harald
Svar från Ullis A 2010-01-31 17:43
Eller kanske någon hägringseffekt...:)
Tackar så mycket!
Detsamma //Ulrika
Din strand är så vacker, så vacker!
Himla häftiga isformationer måste jag säga. Känner samma som dig inför att gå på is, gör det inte om jag inte måste,tycker enbart ljudet är för läbbigt...! Fast allt för konsten, heter det va´? :-)
Men du...vad är det jag läser...? Inget stativ??? Hahaha...

Ha en go vecka!
Kram
Svar från Ullis A 2010-01-31 17:45
Jaaa, jag är så lyckligt lottad som bor så nära! Nej, igår låg inte ens stativet i bilen utan var kvar hemma... Synd för jag hade behövt det att hålla i! :))) Men man får ju offra sig! ;)
En go vecka till dig också!
Kram
Underbart vackra bilder!!
Var också nere vid vattnet igår men jag höll mej faktiskt på land =)
Svar från Ullis A 2010-01-31 17:46
Bugar och tackar!
Tror jag ska skaffa sådana där broddar man sätter fast under skorna, haha!
Halkskydd på skorna är en god idé när det är glashalt. Men annars kan de vara lite obekväma att gå i. Jag har själv två olika modeller, en som sätts bara på klacken, av gummi och med dubbar i som ser ut som däckdubbar. Dom har jag köpt i Sverige. Men tyvärr får jag ont i fötterna när jag har dom. Så nu har jag skaffat en ny modell, med rostfria stålfjäderspiraller som går i ett mönster under sulan. Nya för i vinter, men någon is och halka har vi inte haft. Bara regn, otroliga mängder!

Nu är våren på väg, med blommande snödroppar i rabatterna. Ifall det inte blir något bakslag, säker kan man inte vara så här tidigt på året. Så om jag vill frossa lite i vinterkänslor får jag gå till fotosidan :-)

Verkligen läckra motljusbilder du visar här! Ufo? Tja, man ser så mycket märkligt. Min favorit är annars det kanske vardagliga men sublimt vackra grässtrået.
Svar från Ullis A 2010-01-31 20:52
Har ni snödroppar, åh så härligt! Men faktum är att jag gillar den rejäla vinter vi har här i år, det är ju verkligen ovanligt med så kallt så länge, och snö i mängder! Så vi njuter i fulla drag, i synnerhet när dagarna är så vackra som igår! Snödroppar och alla andra vårblommor kommer ju tids nog!
Blir faktiskt lite avundsjuk att du bor nära havet. Havet får mig att andas. Vackra bilder i ett ishalt landskap, men du gjorde ett kanonjobb utan stativ o allt.

Föll lite x-tra för din första bild men du ska vara nöjd med alla bilderna

Hm, märkligt med den runda varelsen - gör en backup, vet ja, för ditt bildbevis kan bli något stort i framtiden;)

Fint inlägg, Ulrika.
/Gitt
Svar från Ullis A 2010-01-31 20:56
Ja, det är ju faktiskt ganska lyxigt att bo så nära. Skulle inte kunna tänka mig att flytta inåt landet, har nog behov av att åka ner till havet någon gång varje vecka åtminstone!
Tackar för fina ord om mina bilder! Och vem vet vad jag egentligen fångat på den där bilden... Backup är redan fixad! ;)
//Ulrika