Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Fyrtiotusen

Så många gånger har min blogg blivit klickad på sedan starten i juli 2009. Helt fantastiskt! Men siffran är ju lite missvisande eftersom det räcker att uppdatera sidan så klickar räkneverket fram ett snäpp. Men ändå! TACK så jättemycket alla ni som läser och kommenterar, det betyder jättemycket och gör mig väldigt glad!

Något som nästan fick mig att ramla av stolen och gjorde mig riktigt, riktigt glad var när jag öppnade ett mail från FS-redaktionen där de hörde av sig och ville publicera mitt inlägg "Åt skogen med alla fotografiska regler" i kommande FS-magasinet. Oj så roligt! Det kändes litegrann som ett bevis på att jag faktiskt skriver ganska okej, och dessutom får till ett och annat läsvärt och intressant inlägg ibland, något som jag tvivlat på många gånger!

Mitt mest lästa inlägg handlade om manligt och kvinnligt fotande. Mest lästa tack vare att FS-redaktionen publicerade ett litet utdrag på första sidan, med en länk till min blogg. Och där fick jag erfara hur svårt det är att skriva lite åt det ironiska hållet, med en liten glimt i ögat, och få det att gå fram till läsarna. Många tog det bokstavligt och på fullt allvar, något som verkligen inte var meningen. Fick mig en liten tankeställare. Och dessutom inspiration till inlägget därpå, om just smileysar...

Men, poängen med detta inlägg och det jag ska komma till, är att alla bloggar verkligen blir lästa ett stort antal gånger här på Fotosidan, och jag tror faktiskt det är ganska unikt i bloggvärlden. Åtminstone ifall man inte har ett känt namn! :) Just detta att man får så många läsare här, mångdubbelt fler än på Blogger och Wordpress, är ju fantastiskt. Bloggvärlden svämmar över av fotobloggar, jag har själv en egen - betydligt mindre läst - på Wordpress. Men här på FS uppmärksammas alla tack vare blogglistan, alla får sin lilla stund på toppen och blir därmed uppmärksammade och lästa! Helt suveränt!

Inlagt 2010-12-09 22:14 | Läst 1789 ggr. | Permalink
Hej!
Visst är det roligt att bli publicerad i en tidning...
Men jag tycker att det är lite dåligt att man inte lägger in en liten bild på bloggaren eller åtminstone ger ut länken till bloggen...i Fs Magasin.
(Jag har också haft två inlägg publicerat i Fs magasin...det senaste har jag faktiskt inte ens sett itryck...så de kanske har bättrat sig!?...)

Och det är klart att det inlägget skall ut, det är ju jättebra!
Ha det bra! / Lena
Svar från Ullis A 2010-12-11 14:35
Hej Lena,
Ja det var verkligen jätteroligt. Håller med dig, man skulle ju skicka in en porträttbild t o m, och så kom den inte med. Och ingen länk heller. Har du haft två, kul! Då har jag missat det ena, har bara sett ett.
Jag bugar och tackar för berömmet! :)
Ha det gott! //Ulrika
Nu förstår du varför jag föredrar FS som bloggplats! Åtminstone när det gäller en fotoblogg. Jag håller med dig, det ger ett stort mervärde för mig som bloggare att se att min blogg blir läst -- och oftast kommenterad också!

Sedan är det helt klart mer bekvämt för den som följer flera bloggar om de är på FS, jämfört med de andra bloggsajterna. Och FS erbjuder en communitykänsla som man inte har på den andra bloggsajterna heller.
Svar från Ullis A 2010-12-11 14:37
Ja, jag gillar FS som bloggplats också. Men vill gärna kunna fixa och greja lite mer med layouten än vad man kan här, därför fick det även bli en "extern" blogg som komplement. Och visst får man en communitykänsla här, det är så lätt att ha koll på de bloggar man vill följa. :)
Kul och intressant "uppställning" och jättegrattis till publikationen på FS :) Hur roligt som helt vännen!
Ha en fin helg
// Mvh Carola
Svar från Ullis A 2010-12-11 14:38
Tackar så mycket, ja jag blev jätteglad! :)
Ha det riktigt gott du också!
//Ulrika
Vad roligt :)
Alltid roligt att bli uppmärksammad så där. Tidningar och allt :) Så, grattis! :) Det är du värd.
Jag gillar FS blogg eftersom det mest handlar om foto här, det blir en gemensam grej, som en grupp liksom. Alla förstår varandra mera, på nåt sätt ;) Men, såklart det kan finnas tjafs ibland, det gör det ju överallt.
Hur kan man se hur många ggr man blivit klickad?

/Elin
Svar från Ullis A 2010-12-11 14:41
Ja jättekul var det, tackar så mycket! :)
Tycker också om det gemensamma fototemat här, bloggar på en fotosajt ska väl i huvudsak handla om foto... även om det är ok med ett och annat inlägg kring helt andra ämnen ibland. Men det är ju min personliga åsikt som inte delas av alla... :)
Räknaren har jag lagt in själv i högerkanten. Finns här: http://www.easycounter.com/se/
Grattis till insändaren till FS Magasin. En uppskattad bekräftelse på vad man kan göra. Jag har nog kläckt några intressanta inlägg genom tiden och funderar på att skriva för magasinet då och då, när jag har något jag verkligen tror intresserar läsarna. Jag glömmer av det då jag inte har rutinen, men bilder kommer jag ihåg att skicka in, ifall motivkategorierna kittlar mig. :-)

Ja, här på FS får de flesta inlägg många läsare, tack vare alla aktiva medlemmar inom FS. Det hjälper en hel del. Men det mesta av arbetet får man själv stå för. :-) Det tar betydligt längre tid att göra sin blogg känd som fristående blogg på nätet. Lite lättare när det är inom ett community med ständig trafik.

Keep up the spirit and the good work! :-)
Svar från Ullis A 2010-12-11 14:44
Tackar tackar, ja det kändes som en bekräftelse på att man skriver rätt ok ibland! :))
Kan man skicka in inlägg till FS-magasinet också? Det har jag i så fall missat.. jag blev ju tillfrågad i ett mail, ifall de fick publicera mitt inlägg i tidningen. Bilder har jag inte skickat in än, ska nog ta och testa det också när det kommer en kategori som passar!
Ja det krävs en hel del arbete för att få upp besöksantalet på sin "externa" blogg. Har inte lagt ner så mycket energi på det ännu, och det känns inte så viktigt just nu heller. Kanske jag gör en kraftansträngning framöver. Har en idé om att köra igång tema "En bild om dagen" under en månad och se hur det går, och ev. fortsätta. Får se hur jag gör.
Ha det gott //Ulrika