~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Apropå mitt förra inlägg. Om att publicera bilder av sig själv och andra...

Har alltid varit ganska tveksam till att publicera "väl identifierbara" bilder av sig själv, eller andra, på internet. Vem vet vad som kan hända, liksom... Ändå satt jag här i fredags och la in fyra bilder av mig själv utan att tveka... Men så idag slog det mig vad som kan hända. Risken är antagligen väldigt liten, men tänk om dessa bilder kommer i händerna på någon som har skumma avsikter... Kanske vill skapa en falsk identitet på Facebook, t ex.

I och för sig har jag bilder i mitt "Ego-album" men tycker ändå att de inte är så värst identifierbara. Skillnad då med dem jag la ut i förra blogginlägget!

Är jag onödigt nojjig? Är det totalt riskfritt att lägga ut dem igen? Någon som varit med om att en bild hamnat i orätta händer? Vore intressant med åsikter och synpunkter på detta!

Postat 2009-10-05 18:17 | Läst 1030 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Att stå framför kameran...

Ja, att stå framför kameran är ju faktiskt något alla fotografer borde prova på! Och det har jag verkligen fått känna på idag. Hade fått en inbjudan till The Studio i Göteborg, och en av mina bästa vänner hängde på. Så fruktansvärt kul att få bli stylade, sminkade och fotade, och tjejen som fotade oss var väldigt bra på att få oss att posera, något man inte direkt hade fixat själv! Det är jobbigt nog bara att befinna sig framför en kamera! Men fotografen var proffsig och själva fotningen gick snabbt! Rent tekniskt tycker jag att vissa av bilderna var något överexponerade, men i stort sett var de ok! Modellen är ju liksom som hon är... :)

Några av dessa bilder ska jag definitivt greja med i min photoshop-kurs. Mörka ner en aning, kanske göra någon till sv/v.

 

Va, ska jag visa exempel på bilder??

 

Ja, men ok då... helt oredigerat!

 

 


Första fotningen, lite spänt...

 


Börjar kännas kul, detta...

 


Grensle över en stol, nu börjar man bli varm i kläderna...

 


Ganska läcker effekt med spegeln.

 

Sådär, nu kan ingen säga att jag inte vet hur det är att stå framför en kamera! En rolig och nyttig erfarenhet, och jag lärde mig hur viktigt det är med en fotograf som är proffsig och får modellen att slappna av och posera... En väldigt rolig dag och en riktig egoboost!

 

Postat 2009-10-02 23:54 | Läst 1754 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera