~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Önskar alla en härlig alla ♥:ans dag!


Att "förgylla vardagen" och "sätta guldkant på tillvaron" kan ibland låta som oöverstigliga hinder och riktiga klyschor ifall humöret är i botten och allt går emot en... Men det är aldrig fel att försöka, och imorgon kan det väl verkligen vara en sådan dag värd att förgylla! Försöka åtminstone! Och det behövs verkligen ingen större ansträngning utan kan faktiskt ske med riktigt små medel...

Ge någon en go kram imorgon!

~ Kram från mig! ~

Postat 2010-02-13 21:56 | Läst 866 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hur viktigt är Galleri FS?


Är det kanske det yttersta betyget på att man är den Stora och Duktiga Fotografen som lyckats passera igenom detta trånga nålsöga? Eller kan man lika gärna vara en medelmåttig klåpare som "råkat" få till en bild så pass bra att den "råkat" tilltala tillräckligt många medlemmar i galleriet som "råkat" vara inne och rösta just vid det tillfälle ens bild "råkat" ligga i slussen? En serie tillfälliga omständigheter eller en åtråvärd plats i Fiiinklubben?

Tja, inte vet jag. Hursomhelst är man som medlem där berättigad att rösta. Antalet bilder i galleriet ökar, vilket gör att antalet röstande medlemmar ökar. Vilket jag antar gör att svarstiden minskar?! Dock vill jag efterlysa lite feedback på de bilder man fått refuserade. Kanske att få reda på vilka 3-4 motiveringar som varit oftast förekommande? Och lite mer info om hur urvalet går till vore ju faktiskt intressant. Vad som händer efter att medlemmarna sagt sitt? Krävs det ett lägsta antal röster? Eller en viss procentkvot åt ett visst håll? Åker bilden i så fall ut automatiskt eller sitter någon ur redaktionen aktivt och plockar ur bilden från slussen?

Vill inte kritisera galleriet som sådant, vilket syftet med det än är så är det väl ändå en "morot" som sporrar många att försöka ta den där pangbilden som verkligen skulle platsa. Och - laddar man upp en bild till slussen får man vara beredd på att ta ett nej! Hur urvalet än går till är jag väldigt glad och stolt åt min plats där, TACK igen ni som röstade! Och inte är man ju nöjd med EN bild där, utan försöker förstås fler gånger... :) Men, världen slutar inte snurra i och med ett nej! Man ska nog försöka att inte ta galleriet på så stort allvar, eftersom vad som kännetecknar upplevelsen av en bra bild ju är högst subjektivt!

Postat 2010-02-09 20:36 | Läst 934 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Min bästa bild 2009

Tack så mycket Tess för stafettpinnen, sådant här kan jag inte motstå! Och att välja ut min bästa bild från förra året var inte så svårt. "Tyvärr" är det en bild som redan illustrerat ett blogginlägg, men att välja någon annan är omöjligt.

Alltså... Jag kom hem från jobbet en eftermiddag i april. Barnen var hemma och huset såg ut som att det hade kunnat brisera en bomb utan att det hade märkts... Klädhögar, posthögar, smulor i drivor... Ja ni vet! När mannen kom hem strax därpå tog jag kameran och sa "jag är hemma om en timme", och eftersom de vet om mitt fotobehov var det ingen som protesterade nämnvärt... Tio minuter senare var jag framme vid mitt absoluta favoritfotoställe, och där nere vid strandkanten, med ryggen mot klippan, rann all stress och irritation av fullständigt. Bara satt och andades, Den solvarma klippan värmde min rygg, tittade ut över havet, ett par svanar som gled förbi... Helt underbart!

Bilden är verkligen inte en av mina bästa rent tekniskt, men känslan den ger mig är ljuvlig!

Så ska stafettpinnen skickas vidare... Antar att de flesta gjort denna redan! Men jag utmanar den sympatiske gentlemannen från Canada, Ernst Göran. Och den såå inspirerande och duktiga tjejen som jag tycker varit borta för länge från FS-bloggen nu, Jessica. Hoppas ni antar utmaningen! :)

Postat 2010-02-04 20:38 | Läst 1056 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Aldrig hade jag varit så säker på att komma med i Galleriet igen...

...men inte! Har faktiskt inte försökt så himla många gånger heller, men denna bild kändes bombsäker. Alla kommentarer tydde ju just på det också. Därför blev jag faktiskt ganska förvånad när mailet kom...

Hej,

tyvärr har ditt bildförslag till 'Galleri FS' ej antagits. Din bild var inte vad Galleri FS letade efter just nu. Men försök snart igen.

Frustrerande att man bara får ett mail sådär, helt utan ytterligare motivering. För man undrar ju faktiskt vad anledningen är... En tanke slår mig, att det nog kompisröstas en hel del i det där Galleriet? Och tvärtom, att de som är med sitter och missunnsamt klickar "Nej" på varenda bild i slussen, man tänker precis som i trafiken, här ska minsann ingen annan släppas in... Nej så kan det väl verkligen inte vara, det får man inte tro! Och jag är ju faktiskt med sedan tidigare, men erkänner att jag inte varit och kollat i slussen mer än ett par gånger. Och då har jag enbart röstat "Ja" på de bilder jag tyckt varit värda en plats i Galleriet, resten har jag lämnat därhän...

Jaja, detta är ju verkligen inte hela världen! Men när inte denna kom med, så vet jag banne mig inte vilken av mina andra bilder som skulle kunna platsa i Galleriet...

I´m gonna run to you
Höjer sig inte över mängden, saknar huvudmotiv, lite för enkel till utförandet, onaturliga färger, saknar spännande ljus, upplevs platt, upplevs överskärpt/saknar skärpa, för lite/mycket kontrast, utfrätta/brusiga partier, rörig bild? Eller bara tråkig och intetsägande??

Postat 2010-02-03 17:06 | Läst 1018 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera