~ Bildliga betraktelser ~

Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

TACK till alla er som tipsade mig om den perfekta fotoväskan!

En Lowepro Flipside 400AW blev det när jag funderat klart.

http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=18006 

Den är verkligen helt perfekt, rymmer allt och lite till, dessutom skön att bära!

Läs mitt inlägg här.

Ha en fortsatt bra dag.. :)

Postat 2010-10-12 17:49 | Läst 1262 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Om att blogga utanför FS... nu tror jag att jag hittat hem!

Hur många fotobloggar kan man ha, egentligen? För närvarande har jag TRE stycken och det är naturligtvis helt ohållbart och väldigt onödigt, men har blivit så... Det var ju så att jag i somras började fundera på att skaffa en annan blogg utanför FS. Ville kunna designa bloggen lite mera fritt, och även blogga om lite annat än foto (visst, det KAN man göra här också, men det känns inte helt ok, tycker själv att temat ska vara just FOTO här..) Nåväl, jag gjorde slag i saken och skaffade ytterligare en blogg. Och den hamnade på Blogspot.com, något som kändes helt självklart eftersom jag visste att det fanns en massa olika teman och redigeringsmöjligheter, och jag sett ett flertal andra fina bloggar där.

Såhär blev det... http://bildligabetraktelser.blogspot.com/

Men helt nöjd var jag inte. Vissa funktioner saknades. Började efter ett tag att snegla på Wordpress.com. Och när jag fått klart för mig vilka funktioner där finns, som jag inte lyckats hitta på Blogspot, hamnade jag där... Ägnade en stund i eftermiddags åt att kopiera över alla mina hittills skrivna 20 inlägg...

Länk: http://bildligabetraktelser.wordpress.com/

Är inte riktigt kompis med denna sida än, klurar på vissa inställningar, men den verkar lovande...Ändå finns det fördelar med Blogspot. Hmmm.....

Japp, så har det alltså blivit att jag för tillfället har tre fotobloggar... För visst kommer foto att vara huvudämnet även på min externa blogg. MIN i singular ja, för en ska bort! Jag har bestämt mig för var jag ska stanna, undrar om ni håller med...

Postat 2010-10-08 23:23 | Läst 1161 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Metro Photo Challenge 2010

I år ska jag vara med! Förra året blev jag inte färdig till att skicka in några bilder, och se hur det gick...

Vinnarbilden 2009 i kategorin "Platser", Bror Johansson


Foto: Bror Johansson som jag för övrigt hittade här på FS! :) 

Och så en av mina gryningsbilder från i somras, kunde varit en vinnarbild.. ?!

Smoke on the water

Tja, kanske inte vinnarbild ändå. Brors bild har mycket bättre skärpa och snyggare speglingar, men den inspirerar mig ändå till att skicka in några bilder i år.

Vinsten är en fotoresa och jag börjar drömma förstås.... Om DU vann en fotoresa vart som helst i världen, vart skulle du resa? En av mina drömmar är ju att få komma till Afrika och fota "The big five"... Men många drömresmål finns det ju. Pyramiderna i Egypten? Taj Mahal? Tur att det är gratis att drömma... :)

Tillägg.... Metro Photo Challenge 2010 finns HÄR!

Postat 2010-10-05 17:13 | Läst 1751 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En heldags naturfotokurs!


Känner ni till Peter Samuelsson här på FS? Han fotar naturbilder som ingen annan, på sitt eget lilla speciella vis. Och när han erbjuder mig och min granne Bente att visa oss några av sina favoritställen tackar man väl inte nej! Såg min chans att luska ut hur han får till sådana magiska bilder ur sin kamera också! :)

Färden gick söderut, till Hallandsås norra sida. Parkerade bilen invid en liten skogsväg, och så började vandringen uppåt... Fast ibland var det mer klättring än vandring! På väg mot målet passerade vi detta häftiga fall...

 
Ja jag vet vad det kallas här på FS... ALIENSLEM! Älskas eller hatas, jag gillar det! :)


Peter själv in action, säkert blev det en läcker bild!


Bente i bäcken... Ska bli spännande att se bilderna sedan! :)


I början fick jag inte till det alls, blev bara sådär jobbig oskärpa, som när man oavsiktligt inte klarar att hålla still och inte orkar hämta stativet.. :))

Härefter var det dags att flytta oss några kilometer, stannade till vid Osbecks Bokskogar. Anrika historiska marker och så vacker bokskog!


Några hundra exponeringar senare och det börjar närma sig något liknande det jag är ute efter...


Yes! Nu minsann...


Jodå, såhär vill jag ha det! Visst är väl detta en stil som inte går hem hos alla, men jag gillar det mycket!

Så var det dags för en liten förflyttning igen till södra sidan åsen. Följde gamla E6:an mot Margretetorp, och så fick vi se den härliga gamla bron! Jag tror aldrig att jag kan redigera denna bild lika fint som Peters brobild! Hade det varit lite solsken här däremot så hade jag nog fått till det... Hrm... :)

Vissa bilder är aningen beskurna, annars är alla "direkt ur kameran" som man så fint brukar säga när man inte orkar bildredigera.. :))) För jag orkar verkligen inte bildredigera ikväll, det får bli en annan dag när ögonen inte är så trötta som nu... :)

Önskar alla en bra vecka!

Postat 2010-10-03 21:14 | Läst 1258 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera