Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Det är inte kameran som gör bilden, utan fotografen

Eller? Nja, det kan väl diskuteras. Kanske man inte riktigt kan säga så. Men klart är väl åtminstone att en hyfsad kamera underlättar att få till den bild man vill göra. Men just nu intalar jag mig åtminstone att det är FOTOGRAFEN som gör bilden, oavsett typ av kamera. Det är liksom så, att min kära D90 befinner sig på verkstad sedan 1½ vecka. Abstinensen är svår! Tur då att jag behållit min lilla D40. Idag blev den riktigt rastad under en fotorunda på Hallandsås. :)

Förra helgen ville jag knappt ge mig ut med kameran, var så deppad över att min kära D90 gått sönder. Men nu idag vaknade fotolusten ordentligt! Härligt! Och den lille D40:n gör ett ganska bra jobb för att lindra min abstinens, tycker jag! :)

Inlagt 2011-11-05 17:05 | Läst 1985 ggr. | Permalink
Bild nummer två, hur fanken har du gjort den? Sådana bilder har jag försökt ta hur mycket som helst, men utan att lyckas det minsta. Och den underbara färgen på marken i bild fyra, lysande.. Och eftersom jag är torsk på Canon är jag totalt övertygad om att det INTE är kameran som gör bilden. Det är snarare så att du imponerar ännu mer som fotograf som kan få till så fina bilden med en Nikon D40 :-)
Svar från Ullis A 2011-11-06 20:59
Tack Per, jag inser nu att detta kan tolkas som ett riktigt skrytinlägg vilket verkligen inte var meningen! Ville bara få fram att själva kameran inte spelar såå stor roll egentligen..
Tvåan var rejält brusig från början, har grejat en del med alla bilder i PS för att förbättra dem så gott det gick. Men den sista är faktiskt bara beskuren, färgen var precis sådär härlig. :)
Hundblues 2011-11-06 22:29
Ulrika, det var absolut INTE så jag läste ditt inlägg. Vi har ju aldrig träffats och jag känner dig inte, men baserat på det du skriver och de bilder du visar, är ett skrytinlägg från dig det sista jag skulle kunna tänka mig.
Härligt ljuvligt du kom på detta att har inte fotografen blick för det den skall fotografera så hjälper det inte vad för redskap den har.

Konstnärer som målar talar aldrig om vad penslar de använt. Ingen frågar dem. Det är så mycket prylprat mellan många fotografer. Så tröttsamt.

Grattis till din underbara stund i skogen som du nu gör att jag som betraktare kan delta i.

Ha fin söndag
Gun-Inger
Svar från Ullis A 2011-11-06 21:00
Bra liknelse det där med penslarna. Ja detta prylprat, att det kan vara så himla intressant... ;)
Tack snälla, det var verkligen en härlig fotorunda!
Hundblues 2011-11-06 22:32
Stämmer, konstnärer talar väl aldrig om penslar, men från min tid som fuskmålare inom akvarellmålning vill jag minnas att vi pratade en del om papper. Jag tror varje konstnärlig hobby också har ett inslag av materiasport i sig. Det är nog ofrånkomligt.
Hundblues 2011-11-06 22:32
Stämmer, konstnärer talar väl aldrig om penslar, men från min tid som fuskmålare inom akvarellmålning vill jag minnas att vi pratade en del om papper. Jag tror varje konstnärlig hobby också har ett inslag av materiasport i sig. Det är nog ofrånkomligt.
Gun-Inger Arvidsson 2011-11-09 23:17
Det är kanske så. Jag måste få berätta att jag har en kompis som målar på så tunt papper som de trycker bibeln av. Det är visst svårt få tag i. Vackra bilder blir det men mycket beror klart på hans konstnärliga talanger. Precis som med oss fotografer vi har olika bildsyn.
Mysigt du skrev dina rader till mig.
hälsningar Gun-Inger
Myckt vackra bilder!
//Ewa
Svar från Ullis A 2011-11-06 21:01
Tackar så mycket Ewa, den lilla kameran är inte så tokig :)