Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Jag har ett dilemma!

Det är så att årets  fyrverkerifestival äger rum här i Halmstad ikväll. Jag kan verkligen inte påstå att jag är någon fan av klassisk musik, men detta brukar vara något alldeles extra! Flera orkestrar som spelar i Norre Katts park, körer som framträder, och avslutningen är Händels Firework Music under det att fantastiska fyrverkerier lyser upp kvällshimlen..

Mitt dilmma då... Vet liksom inte om jag ska betrakta detta på avstånd, är väldigt sugen på att gå upp på Galgberget och rigga stativet, och försöka mig på lite fyrverkerifotning. Eller om jag ska vimla runt bland alla tusentals människor nere i parken, heja på vänner och bekanta, uppleva musiken på nära håll. Och är det så att jag går upppå berget och riggar stativet, hur 17 är det då man ställer in kameran på bästa sätt.. nu känner jag mig verkligen amatörmässig igen! Får nog plugga på lite, kolla i något forum kanske! Lång slutartid, liten bländare... och vilket av mina objektiv då... hmm....

Får väl bestämma mig om några timmar! Men det lutar åt att jag står i publiken nere i parken, och fotar så gott det går utan stativ! Blir det några hyfsade bilder får jag blogga imorgon igen!

Ha en go lördagskväll! : )

Inlagt 2009-08-29 16:10 | Läst 1920 ggr. | Permalink
Hihi...det var såhär min 360 grader kom till...!
Skulle ner och fota fyrverkeriet (visste precis hur jag ville ha fotot)...MEN sitter man för länge hos grannen, har det kul och dricker vin, missar man hela fyrverkeriet så får man hitta på nåt annat! :-)

Om jag hade fått göra det igen, hade jag ställt mig rakt under fyrverkeriet och kört kort slutartid...men det är jag det! :-)
(Det känns för mig som om fyrverkerier med lång slutartid liksom har gjorts så många gånger...)

Men du..hoppas du får en jättebra kväll!
Kram
Maria
Svar från Ullis A 2009-08-29 16:35
Hehe, anar att ni hade urkul när du fick till den där bilden! Och visst, lyckas man inte med det man föresatt sig får man testa något annat!

Tror jag kommer att stå mitt i vimlet och så att fyrverkerierna kommer över oss liksom, minns för 2 år sedan när det var en raket som liksom gick för lågt, och det blev som ett lila glittertak över hela parken, hela puliken aaahh-ade och oohhh-ade.. Läckert!

Vin kan ställa till det, det tar vi efter hemkomsten! ; )

En jättebra kväll till dig också!
Kram Ulrika
Förlåt..jag igen..eller sett till att få fyrverkerispeglingarna i vattnet (enbart vattnet)...stoppa min hjärna...! :-)
Svar från Ullis A 2009-08-29 16:38
Hmmm.. ingen dum idé alls, Men då får jag liksom stå på andra sidan... Ska klura på detta! Som tur är har jag lite tid på mig, det är inte så intensivt som på nyår. Och det brukar dessutom bli ett dacapo på slutstycket - ytterligare en chans! Någon bild borde jag ju få till! : ))

Inte stoppa din hjärna - mycket bra förslag där ju!!
Men Ulrika, finns ju så mycket bra klassisk musik :-), sitter just och lyssnar på Månskenssonaten, en av mina favoritversioner: http://www.youtube.com/watch?v=kS8eVFq1ZdU

Fast det var ju fyrverkerier du frågade om, lite sent, jag vet, men har varit iväg och fotat flygplan hela dan.
Jo dom som jag har lyckats bäst med, har varit halvlånga tider, mellan 1-3 sekunder, då hinner det utvecklas lite, men man får inte med så mycket av "svansarna" från uppskjutningen.
Hoppas det gick bra i vilket fall, och ser fram emot en blogg imorgon :-)

/Jörgen

PS tack för favoritvalet, nu blir jag stolt :-)
Svar från Ullis A 2009-08-30 15:02
Haha, visst finns det! Men får jag välja blir det väl inte klassiskt i första hand, utan mer soul, pop, "vanligt"...

Körde på drygt 1 sek, lite olika inställningar. Fick väl till det sådär hyfsat. Kul att testa iallafall!

Favoritval, nu blandar du nog ihop mig med någon annan? Men visst skulle jag kunna göra ett favvoval hos dig, du har mycket fint! : )

//Ulrika
Nejdå, jag blandar inte ihop dig med någon annan :-)))
Jag menade att du lagt till mig under bloggfavoriter :-)

/en stolt bloggare
Svar från Ullis A 2009-08-30 20:00
Ahaa men såklart! Visst är du en bloggfavorit, se till att stanna på listan bara! ; )