Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Mitt bild-nyårslöfte 2011

Ja, nyårslöfte kanske är för mycket sagt... Men jag har i alla fall bestämt mig för att det är dags att försöka höja min fotografiska ribba ordentligt. Dels när det gäller bildkomposition, men det tror jag faktiskt att jag har hyfsad koll på. Och om någon inte håller med, så är det helt ok att berätta det för mig!! :)

Men det jag främst tänker anstränga mig för att förbättra, är min bildbehandling. För där känner jag att det går lite lättvindigt ibland. Man öppnar en bild i PS, fixar till litegrann, och så bestämmer jag att det är klart fast jag kanske bara är 95% nöjd istället för 100% liksom... Är det någon som känner igen sig? Lägger kanske 5-10 minuter i PS på varje bild... Men nu ska det bli ändring, jag ska vara 100% nöjd med varje bild och känna att jag gjort mitt absolut bästa! Sedan är det många gånger så att 5-10 minuters efterarbete är fullt tillräckligt, man ska inte överarbeta heller! Svårt det där ibland, att veta vad som är lagom!

Sedan finns det ju även de gånger man kör rejält fast med en bild, och känner att man behöver lite råd, tips och idéer också. Men då är det ju bra att kunna lägga ut den i en pool med önskan om tips och förslag!

Och så en bild... mitt maskrosfrö får illustrera detta inlägg. Här har jag lagt på lite mera kontrast, beskurit och skärpt upp en aning.

Inlagt 2011-01-26 18:32 | Läst 1546 ggr. | Permalink
Eftersom du nu är så inkörd på makro, så hoppas jag att du vidareutvecklar bildkompositionen på makroområdet. För du är ju faktiskt en av dem som ibland visar makrobilder med en spännande komposition. T ex maskrosfröet här.

Annars har jag absolut inget emot att se också andra typer av bilder från dig. T ex bilder på människor, bilder tagna med vidvinkelobjektiv etc. Det finns en spännande värld att fotografera 1,5 meter över marknivån och uppåt också :-D
Svar från Ullis A 2011-01-26 22:01
Hehe, finns det?? Det har jag ju svårt att tänka mig.... :))
Ett ordentligt vidvinkel hade varit roligt, det står ju på önskelistan. Men människor är nog inte min grej alls, är inte så bekväm med att fota personer. Ja, det är bara att acceptera att man är totalt inkörd på makro! Får tacka för fint beröm! :)