Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Rapport från mässan

Oj vad tiden går fort när man har roligt... Tyckte att vi nyss satt på tåget till Stockholm och nu är vi redan hemma igen! Minisemestern är slut men det var ett härligt avbrott från det vanliga! Fredagkvällen tillbringades på Cirkus och vi njöt av föreställningen Cats med bl a Rennie Mirro, Malena Tuvung, Per Myrberg och Peter Harryson som jag måste citera... "I am still going strong, fast min päls känns för trång!" Och min stora (i dubbel bemärkelse!) favorit Fred Johansson... Ryser!

Lördagen tillbringades på mässan!


Bara att bege sig in i vimlet!

En väldigt stor del av mässområdet bestod av fotoutställning, och här fanns mycket fint att se och bli inspirerad av!

 

ALLT inom foto fanns att erbjuda till försäljning, även det man kanske inte riktigt väntat sig...


En kamouflagedräkt, någon...? Bra att ha i skog och mark... :)

Det bjöds även på givande föreläsningar. Lite synd, tyckte jag, att stora föreläsningsscenen låg mitt i mässområdet och omgivande sorl var ganska störande. Men positivt var väl att de som kanske inte hade tänkt höra en föreläsning stannade till en stund när man ändå passerade!


Tänkvärda ord från Göran Segeholm

Bekanta ansikten träffade man förstås på i vimlet!


Kompisarna från Moderskeppet. Ja, det känns verkligen som gamla bekanta eftersom man nu tillbringat åtskilliga timmar med att lyssna på dessa tre, och främst Mattias förstås! Men var fanns lakritsgodisarna... ?? :))

FS-montern var ju ett måste att besöka!


Den fantastiska mosaikbilden, inget foto kan göra den rättvisa. Var häftigt att se den "live"!


Nää, ta bort kameran!


Undrar just vad David hade i dunken... Eller så var det bara vatten till kaffemaskinen som gick varm! Tackar så mycket för espresso och skorpa! :)

Gjordes det några fynd för min del då, hur gick det med jakten på Den Perfekta Fotoväskan? Jodå, det känns som att jag lyckades ganska bra. En Lowepro Slingshot 200 AW till mässpris 399:- sitter som gjuten på min rygg, rymmer allt jag vill ha med ut och svängs fram med ett enkelt handgrepp varpå man är redo att fota på några sekunder...


Snygg färg också! :))


En smart liten typ av bouncer jag inte sett tidigare, sätts framför kamerans fasta blixt och funkar suveränt. Sedan kan man ju diskutera om 200:- för två plastbitar är prisvärt, den känns lite bräcklig också...

Även ett bokinköp blev det. En på alla sätt givande helg! :)

Inlagt 2009-11-15 18:28 | Läst 1496 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Tusen tack för att du delade med dig, som jag önskade att jag var där. Låter som du/ni haft en toppenhelg och det glädjer mig!!
Vilka bilder... mosaikbilden var grymt cool och Brutus bilder... :)
// Mvh Carola
Svar från Ullis A 2009-11-15 18:45
Oj, nytt rekord i snabb kommentar tror jag minsann... :))
En toppenhelg var det verkligen! Kom på när vi gick där att visst skulle din bror jobba där? Synd att jag inte kollade med dig i vilken monter han var, så kunde man ju kollat in honom! :)
Det fanns mååånga suveräna bilder att studera, Brutus inte minst men även många andra jag aldrig sett eller hört talas om tidigare. Mycket inspirerande!
Hälsn. Ulrika
Säger som Carola, tack för att du delar med dig!
Låter som helgen varit jättetrevlig med skön, välförtjänt avkoppling!

Kul att se magistern på bild! :-)

Ha det gott!
Kram
/maria
Svar från Ullis A 2009-11-15 18:48
Men såklart jag delar med mig, och det här med att blogga är ju ett bra sätt att minnas för en själv också! En sorts allmän dagbok, om man nu väljer den typen av blogg förstås... :)
Japp, det var kul att träffa magistern. Han var sig precis lik och även Göran! :)
Ha det gott du också!
Kram //Ulrika
Tack för detta lilla reportage, som gav mig en mer övergripande föreställning av det hela. Göran Segeholm är för rolig, tycker jag :-)
Svar från Ullis A 2009-11-15 20:05
Trevligt att höra, jag försökte få med det mesta.. vilket väl egentligen är helt omöjligt! :)
Jo han är kul, och oftast väldigt tänkvärd! Gillar hans teori om vilken sorts fotograf man är, att man bara kan utvecklas om man hittar sin egen nisch och sedan "gräver nedåt", det är först då som andra börjar känna igen ens egna stil. Undrar just om man kommer dithän någon gång... Om inte annat så har man roligt på vägen dit! :)
Fint Ulrika, ser ut som om du haft det riktigt bra.Den där fotoväskan måste jag få kika på sedan, är ute efter en ryggsäck.
Fina bilder
Bente
Svar från Ullis A 2009-11-15 21:19
Såklart du får, kom och ring på bara! Vi hade verkligen en mysig helg och inga tjatiga barn inom hörhåll, just vad man behöver ibland ;))
Låter som en givande helg :-) Och mycket vackra bilder att se på och bli inspirerad av, och det blev en rygga till, bra man behöver som sagt flera storlekar :-)

Tack för rapporten Ulrika :-)
/Jörgen
Svar från Ullis A 2009-11-15 21:50
Japp, det var en toppenhelg! :)
Visst blev det en ny väska, egentligen en sådan där "halvrygga" med bara en axelrem som går på diagonalen över ryggen, inte bra om man har ont i ryggen och har tung packning. Men det är ju suveränt att kunna svänga fram den och snabbt få fram kameran, eller svänga fram och ha koll på väskan om man är i ett sådant läge... :)
Varsågod, hade ju utlovat en rapport! :)
//Ulrika
Den där kamouflagedräkten bara måste man ju ha!! Toppen även vid gatufotografering skulle jag tro. Kunna gå nära och ta bilder på kändisar är ju ett annat användningsområde. Och vem vet, man kanske får en lugn dag på jobbet om ingen ser en ;-)))
Svar från Ullis A 2009-11-15 21:52
Visst var den cool! Och du har ju onekligen hittat nya användningsområden här... Tror säkert man får vara ifred på jobbet iförd en sådan här! ;))