Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Stranden eller skogen...

Ja det är valet jag måste göra varje gång fotosuget sätter in och man ska ta en sväng med kameran. Ett angenämt val förstås! För det mesta blir det stranden, dels är det närmare dit, dels är jag nog mer strand- än skogsmänniska. "Trivs bäst i öppna landskap" liksom...

Fast i söndags föll ändå mitt val på skogen. Styrde till vänster istället för åt höger, körde förbi "min" skog och ytterligare några km tills jag kom till en fin granskog jag aldrig varit i förut. Ja, några ekar fanns där förstås också, som synes ovan.. :)

Fick leta en stund innan jag hittade de små oansenliga skogsstjärnorna, men har man hittat en, finns de plötsligt överallt..

Denna gång brydde jag mig inte ens om att ta med något annat objektiv än mitt kära macro... Hur många andra jag än har med mig slutar det ändå alltid med att jag kryper runt med macrot på kameran utforskande den lilla världen.. :)

Även denna lilla gran är fotad med macrot, fast den är inte så liten, en halvmeter kanske. Just denna bild har jag softat bakgrunden på för att framhäva den lilla plantan lite extra.

Ja det var en härlig mors-dags-förmiddag jag hade i skogen. Och när jag kom hem med pinnar i håret och barr i stövlarna var middagen nästan klar, och barnen hjälptes åt att duka och tömma diskmaskinen. Hmm. varför kan inte alla dagar vara sådana.. :))

 

Inlagt 2011-05-31 21:10 | Läst 1614 ggr. | Permalink
De tre första bilderna...ljuvliga!
Ha det gott! :-)
MVH Lena
Svar från Ullis A 2011-05-31 22:35
Tusen tack Lena! Härligt att du är igång här på FS igen. :)
Ha det gott du också!
Hälsn. Ulrika
Hej Ulrika, vilka härliga skogsbilder. Det är sådana bilder jag gillar bäst ,makro är ju bäst.
Underbara varma färger du har fått.
Kan inte säga vilken bild jag tycker är bäst eftersom jag gillar dem alla.
MVH Anita
Svar från Ullis A 2011-06-01 22:36
Tack så mycket Anita, det var verkligen härligt där i skogen. Har WB på skugga, det ger en så varm fin färgton.
Hälsn. Ulrika
hualigen fin fina bilder ju=) den lille granen får plus poäng=)
mvh
peter
Svar från Ullis A 2011-06-01 22:36
Tackar tackar Peter, visst är den söt den lille granen :)
Hälsn. Ulrika