Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Svalbard – På väg ut ur packisen, Alkefjellet och kalla & varma bad…

Söndag 7, måndag 8 sept Sist lämnade vi ju den vackra isbjörnen som vandrade iväg över packisen! Och att därefter krångla sig ut ur isen med båten tog sin lilla tid... Mäktigt var det att stå framme i fören och se hur båten knäckte de tjocka isflaken! Såhär såg det ut... Och när vi kom ut på öppet vatten började vinden att ta i, och det ordentligt! Stävade upp mot Hinlopen och där skulle det tydligen blåsa 20 sekundmeter... Vi hade ju varit uppe i tidiga ottan och fotat björn, så jag passade på att ta en siesta under filten innan vi nådde fram dit. Misstänkte att det skulle bli ordentlig berg- och dalbana när vi väl nådde upp dit och japp mycket riktigt! Förstår precis innebörden i uttrycket "rida på vågorna" för så kändes det! Vissa kunde ju inte låta bli att gå ut och fota.. :) Vi passerade en vacker glaciärvägg som jag tyvärr missat namnet på. Ser ni isbergen mitt i bild? Sådana ska man undvika... Mats är ute och spanar. :)

Sent söndag kväll nådde vi äntligen fram till Wahlbergsöya där vi fick lä och ankrade upp för natten. Helt lugnt! :) Och måndag morgon stävade vi norrut igen. Förmiddagens mål vad det kända fågelberget Alkefjellet. Om somrarna är tydligen himlen nästan svart här av alla tusen- och åter tusentals häckande fåglar. Jag som inte är jätteförtjust i fåglar som flaxar runt öronen på en, var väldigt tacksam att de var betydligt färre nu när vi passerade! Och klippan var väldigt vacker! Kapten var snäll och tog ett extra varv så vi skulle hinna fotografera ordentligt! Jag är ju väldigt förtjust i ICM-tekniken. Intentional camera movement som det så fint heter. Eller skak- och luddbilder om man så vill! På andra varvet passade jag på. Ibland får man till det, ibland inte... döm själva! Härefter gick färden ännu längre norrut och vi skulle minsann passera 80:e breddgraden på nytt. Och vad innebär det då? Jo, det är då man kan passa på att bada i havet och därmed få ett fint diplom. Som bevis för ens galenskap liksom.. ;) Faktum är att det var 8 pers som inte kunde motstå detta! Väldigt imponerande. Har en massa bilder på detta förstås men de ska jag inte lägga ut i offentlighetens ljus... Och jag kan tro att den heta badtunnan satt fint sedan efter isbadet!! :) Yess, vi gjorde det!! Fast, jag kan avslöja att det gick hur bra som helst att bada i tunnan UTAN att först doppa sig i havet. Men jag har förstås inget fint diplom... Bildbevis? Ok då.. Det ska va´gött å leva... ♪♫♫♪ Eva har just gått upp ur tunnan och tog bilden! Tack! Att glas- och flaskhållarna är tomma är bara högst tillfälligt! ;)

Så stävade vi vidare mot nya djärva mål... Ett grafiskt landskap som fullständigt tog andan ur en. Kommer i nästa inlägg!

Inlagt 2014-10-28 21:29 | Läst 1586 ggr. | Permalink