Fotografiska funderingar fullständigt fria från form & fason...

Vet ni vad FFFF är för något?

Jo, det är Föreningen För Fyrverkeriets Främjande, en ideell förening med säte i Halmstad, med syfte att varje höst arrangera en festival som avslutas i Norre Katts park med Händels Fyrverkerikonsert, vilket jag bloggade om här.

Häromdagen fick jag ett mail från ordföranden i denna förening. Man hade sett mina bilder i bloggen och undrade om de fick publicera dem på sin hemsida. Och såklart de fick! Känner mig väldigt glad och hedrad, särskilt som jag inte var så väldigt nöjd med bilderna själv, hade fel objektiv och fick bara med delar av fyrverkeriet. Och inget stativ.... *skäms*

Men jag lovar att vara på plats nästa höst igen, med rätt objektiv, och sedan skicka över lite nya och förhoppningsvis bättre bilder till FFFF!

http://www.fyrverkerifestival.se/

Inlagt 2009-11-25 21:46 | Läst 1926 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Jag kollade dina fyrverkeribilder. Om man ska vara riktigt sträng så kan man väl säga att de kunde varit bättre. Mest för att det verkar som om rätt mycket av godiset hamnat utanför själva bildytan. Men det är en god början tycker jag. Och själva exponeringarna är fina. Hade det varit mina bilder hade jag nog vara ganska nöjd ändå.

Jag kollade videon också. Fyrverkerimusiken mot en bakgrund av fyrverkeri var en verklig höjdare. Om jag bodde i närheten skulle inget förmå mig att utebli! :-)
Svar från Ullis A 2009-11-26 22:30
Haha, tacktack! Visst är jag hyfsat nöjd, var ju faktiskt första gången jag fotade fyrverkerier. Är mest irriterad för att jag inte hade mitt 18-55 med mig!

Ja det är verkligen en höjdarkonsert, bokstavligt talat. Erkänner att jag inte är någon större fan av klassiskt annars, men detta är riktigt maffigt! :)
Men vad säger du kvinna? Inget stativ?? :-)
(Skojar bara...:-))
Hoppas du får en lugn och go´helg!
/Kram
Svar från Ullis A 2009-11-26 22:31
Nä kan du tänka dig, inte likt mig väl... ;)
Önskar dig detsamma!
Kram
hehe #(00)FFFF är rgb-koden för Cyan
Svar från Ullis A 2009-11-26 22:32
Haha, antar att det är någon färgkod du pratar om... Ok, då har jag lärt mig det! :)
ja precis, fruktansvärt töntigt men sån är jag
Svar från Ullis A 2009-11-26 22:40
Helt okay, alla har vi våra små egenheter! ;)
Såg att du är yrkesfotograf så då är det väl helt legitimt att ha koll på sådant!
Tänkte på en sak....först när jag såg FFFF, såg jag framför mig "helpension med fritidsresor". Har de inte F:en för att betygsätta sina hotell...? :-D
Kram
Svar från Ullis A 2009-11-27 22:55
*asg* visst har de! Den var ju bra!! Tänkte inte på det.... :)))
Kramkram :)