Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 216 / Pardon.

________________________________________________________________________

I gårdagens blogg lovade jag att berätta vilken kamera jag har använts för bilden. Jag måste börja med att be om ursäkt om man fick intrycket att det bara kunde vara en av kamerorna som jag nämnde i texten :-)

Innan mina SLR och DSLR-kameror, jag hade också några mindre digitalkameror. Canon Powershot G3 var kameran där startade fotograferingen efter  några års foto paus. Jag har hört det från andra med samma erfarenhet. Så det blev en Nikon Coolpix S500 parallellt med D300eren och sedan en Nikon P7100 parallelt med D700eren. I dag är det Sony a6000 parallelt med D700eren.

Nå nu kan jag inte dra den längre - men som jag skrev igår - no big deal.

Nikon Coolpix S500 - 7,1 megapixels - 1/2,5 in. sensor. ISO 50 - f/4,7 - 1/522 sek.

Detta är den ursprungliga bilden direkt från kameran (ett banalt uttryck, men det är så det är).

Göran skrev i sin blogg inlägg en rad som fick mig att fundera och skriva igår och idag: För man kan ju inte heller rädda alla bilder med svartvitkonvertering...  Nej, men en del kan - den igår blev lite bättre tycker jag, här är solen för utbränd i min mening.

Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde


Inlagt 2015-11-25 20:13 | Läst 4902 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tycker den är bra, inte utbränd, ha en myskväll, LO
Svar från Erik Madsen 2015-11-25 20:34
OK det tas emot.
Ett annat problem - jag håller jo med Man.U och den går på TV samtidigt som MFF. Det svenska laget, jag alltid har hållit med är Göteborg och inte så mycket MFF. Men det kan mycket väl vara jag Zapper lite :-)
Ha en bra fotbollskväll // Erik / DK
Erik, Den här var bra både rätt ut ur kameran och som svartvit, egentligen inte särskilt utbränd, och jag gillar färgerna. Men en del bilder går att "rädda" med sv/v, visst är det så.
Men, resonemanget i övrigt är alltså intressant, och något jag funderat på länge; nämligen när vi pratar om megapixlar och sensorstorlekar och höga ISO och brus så snackar vi inte hur bilderna blir i ett praktiskt perspektiv, hur stora vi gör dem, hur nära vi går etc. Diskussionen blir ett DXo:ande, vi pratar om skillnader vi ser med förstoringsglas och lupp, laboratoriemiljö. I det verkliga livet handlar det om bra bilder, punkt och slut.
Hälsningar//GöranR
Svar från Erik Madsen 2015-11-25 23:22
Enig håller med - Punktum - over and out :-)
Fotografere and be happy :-)
God nat //Erik/DK
Mycket vacker bild, tycker inte heller den ser utfrätt ut!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2015-11-25 23:24
OK når I siger det.
God nat og sov godt.
//Erik/DK
Sakral i färg också.
Vackert se.
Må väl
Sov gott
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2015-11-26 23:27
Tack og sov godt du också.
//Erik/DK