Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 227 / Den 9. december 2015 - Foto i närområdet och lite bild berättande.

________________________________________________________________________

Efter 1,5 dygn med snö storm i november - då finns det små utsikter till mer i december. Våra meteorologer lovar plusgrader och nästan ingen frost om nätterna under de kommande dagarna. Däremot lovas massor av regn!

Jag bor i den nedre lägenheten till höger.

Detta är mitt närmaste närområde.

Jag fick nyligen en kommentar eller begäran att "berätta vad jag tänkte med min bild". "Det var sällan att vi gjorde det". Jag anser att det inte bara var att berätta lite om platsen eller situationen, men vad tankar som låg bakom. Jag har sedan funderat på om en fotograf behöver det? Naturligtvis finns det situationer där det kan vara både informativt och lärorikt för andra. Men på det hela taget, och i synnerhet på bloggen kopplas både bild och text tillsammans och bildar en helhet - för det mesta - tycker jag.

Men OK - Jag ska göra ett försök. Faktiskt, och ärligt talat, det var bara för att visa hur långt vi var från ett snö- och jul landskap som vi kunde ha haft här i december! Jfr den inledande text.

Men jag valde självklart och med avsikt den här vinkel och utsnitt som visar både den blå himlen, den gröna gräsmattan och de långa skuggor som den låga vintersolen har producerat.

Hälsningar från Erik / DK
© emfoto43 / Roskilde

PS: Hela texten efter bildtexten var inte i mitt ursprungliga utkastet til blogginlägget.

Inlagt 2015-12-09 16:05 | Läst 2083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt. Det är för lite dokumenterande av närområdet, försåvitt det inte rör sig om spektakulära stadsmiljöer, med dramatiska skuggor under broar etc. Det är dessutom svårt, man blir hemmablind. Inspirerande!
Hälsningar//GöranR
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:26
Tack för dina kommentarer Göran. Efter jag fick min mini crosser försökte jag att spela turist i min egen stad. Jag har också skrivit ett antal bloggar om det och kommer att fortsätta med det när vädret tillåter det.
Hälsningar från Erik
Vintern försvann fort i Roskilde, börjar likna vår bilder snart;)
Nu ser jag var du bor, men ändå inte? Får väl ta och göra ett hemma hos reportage!
Fram med crossern!
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:29
Vintern är borta för tillfället. Vi får se om den kommer tillbaka.
Det har smugit sig enskilda interiörbilder från tid till annan i bloggen. Det kan mycket väl vara så att det kommer att bli fler.
// Erik
Den här måste jag ju gilla, inte minst eftersom jag själv är flitig med den här typen av bilder från hemmamiljön där jag bor. Dessutom blev det ju en färsk väderrapport.

/J-O
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:38
Jag känner dina foton från dina ture runt ditt närområde och jag följer dem också varje dag men inte alltid kommenterat. Bilden skulle också stödja väderrapporten :-)
Många vänliga hälsningar från Erik
PS: Jeg har också gjort flera blogger från mit närområde. Se etiketterne och klik :-)
Ser ut som en fin vårbild....!!!!
Kul med lite info omkring bilderna tycker jag.
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:41
Tack Lena. Jag brukar alltid att skriva en bildtext. Men ens börja förklara vad det är jag vill visa och vad tanken var bakom, tycker jag inte alltid är nödvändig.
Många vänliga hälsningar från Erik
Närmare än så blir det väl inte i ditt närområde. 😎
Bra för minnet också att komma ihåg hur det var i december det året.
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:50
Nej, du är rätt Margareta - Jag kommer nu att definierar mitt närområde till vad ligger inom min Mini Crossers förmåga:
15 km ut och 15 km hem :-)
Många vänliga hälsningar från Erik
Trevligt att få ta del av din närmiljö och intressant att ta del av dina tankar om bilden. Håller med Göran om att det inspirerar. // Mats
Svar från Erik Madsen 2015-12-09 23:57
Tankar om bilderna - jo en gång i mellan. Men annars tycker jag att de bör berätta något utan förklaring.  Och här på bloggen är det oftas i en sammanhang med en text. En bildtext är OK och det sätter jag också alltid på.
Hälsningar. Erik
Fin bild på ett fint område att bo på Trevligt att se hur du bor Ha det skönt : ) // Gert
Svar från Erik Madsen 2015-12-10 00:00
Tack för dina ord Gert.
Ha det skönt du med.
// Erik
Blir glad av din bild, i ärlighetens namn mest för att det är soligt och ljust. Märker att vädret påverkar min sinnesstämning mycket mer nu på äldre dagar än tidigare. Och just därför uppskattar jag alltså den här bilden!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2015-12-10 00:08
Det är bra att jag kan göra dig glad Björn. Vädret har en stor inverkan på människors välbefinnande både fysiskt och physisk.
Hälsningar från Erik
Vänta du skall du se snart kommer det snö och storm igen.
Men inte kommande vecka då blir det sol hurra.
Gun-Inger