Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

1686 - Direkt till dörren.

Roskilde, den 29. marts 2020 - Danske Bloggen nummer 1686.

I denna Coronatid har vi registrerat oss hos "nemlig.com". Det är en dansk online-stormarknad som har levererat varor till danskarna sedan 2010. Vi hade ett par vänner som var kunder här i flera år - när de inte längre hade bil och hade svårt att gå ut och handla. I samband med Corona-krisen har företaget fått många nya kunder och vi är med. Det är superlätt, vi beställer och betalar över nätet, väljer dag och tid och sedan levereras det på mattan, föraren ringer på dörren och kör.

^

*

På återseende från Erik.

Inlagt 2020-03-29 17:33 | Läst 2652 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej, jag är också på gång att börja handla med hemleverans, vi har flera att välja på i Malmö/Limhamn, men man måste planera o bestämma vad man ska laga till, blir lite nytt för mig, men visst är det jättesmart o bra, min dotter med familj som bor i Köpenhamn brukar handla på det sättet, dom tycker det tar för mycket av deras fritid att handla. Må så gott, LO
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 15:09
Det er bare med at komme i gang LO.
Der skal jo laves en indkøbsliste, men det gør vi på computeren og så kan man lægge til efterhånden, som man kommer på noget. For så tilsidst - klik send og betal med kort.
"Skide godt Egon"
som der bliver sagt i nogle meget populære danske film, når Egon har fundet på en nyplan :-)
Begge vores døtre har også tilmeldt sig nemlig.com.
Hav det godt og pas på dig selv.
//Erik//
Vi gör något liknade nu. Tidigare i Danmark så använde vi Coop på nätet och det levererades i kassar via danska posten, det fungerade riktigt gott. I Sverige har vi använda en del olika näthandel, både med dagligvaror men vi har också fått levererat matkassar med opskrifter så det gick att göra maträtter, det har vi gjort i omgångar i en 10 års tid, det ger lite inspiration till nya rätter.

Just nu beställer vi via nätet och hämtar kassarna själva i en kylbox vid affären, det är som typ förvarningsboxar på en järnvägsstation, man slipper då att sprintar runt i affären.
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 15:03
Hej Peter.
Der er mange virksomheder, som nu tilbyder udbringning. Takeaway fra cafeer og fødevarerforretninger, slagtere, bagere, apotek og enda vores kaffeleverandør !
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Pas godt på hinanden.
Hej Erik! Det låter väldigt smidigt och dessutom bra för att undvika att bli smittad av viruset. Vi har också funderat på att börja handla på nätet och få det hemkört. Men än så länge har vi klarat oss på det vi haft hemma och med lite kompletteringar som barnen hjälpt oss med och ställt utanför dörren. Men det här lär bli långvarigt och då är online affärerna väldigt bra. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 15:01
Hej Mats.
Det er meget nemt og dejligt at den mulighed er der i denne tid.
Med mange venlige hilsener og pas godt på hinanden - og hold afstand.
//Erik//
Hej Erik! Det är väldigt bra att den servicen finns. Sedan kan man ha olika skäl till att använda den, svårt att ta sig till affären, ont om tid eller som för att inte utsätta sig för smittorisken. Jag tror och hoppas det smakade utmärkt det som ni fick hem!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 14:58
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Det finns många som har använt detta företag i flera år. Särskilt äldre människor utan bil och där deras närmaste bor lite långt borta. Samtidigt är det otroligt enkelt att använda på deras webbplats.
Min fru saknar (tror jag) att komma ut igen i de fysiska butikerna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mycket bra att detta alternativ finns. Framför allt i dessa Corona tider.
Vi har liknande i Sverige också. Det kommer nog folk använda mer och mer nu.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 14:53
Hej Johnny.
Net handlen steg med 10% de første dage her i DK.
Mvh. Erik.
Verkar väldigt smart! Än har vi inte utnyttjat detta, men så kan det nog bli. Kan man sätta ihop sitt eget urval eller måste man köpa ett färdigt upplägg, typ veckans kasse? Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-03-30 14:51
Hej Björn.
Det är smart och du surfar på deras webbplats och väljer exakt vad du vill köpa. Måltidslådor är ett extra erbjudande. Det finns en broschyr med varje leverans som visar om det finns specialerbjudanden til nästa gång (se de små bilderna).
Med många vänliga hälsningar från Erik.