Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 840 / Bildbehandling.

________________________________________________________________________

Et SONY färgfoto - beskurit i "Apples Photo" - efterbehandlats med  "Color Efex Pro 4" - och slutligen konverterat till s/v med  "Silver Efex Pro 2" "neutral" med mycket lite justering (traditionell s-kurva) med "Nivåer och kurvor " verktyget.

Varför hela denna omväg till mitt färdiga resultat? Eftersom man (jag) kan och för att jag inte är så fotoproduktiv vid denna tid på året. Och så för att det är roligt, lärorikt och en trevlig tidsfördriv med hobbyen - menar jag.

Varför berätta allt detta? Eftersom jag anser att det också hör til någon gång i mellan här på FS. Normalt begränsar jag mig själv till att informera om EXIF-data i texten, resten kan läsas i mina etiketter.

Förstora för att se den med en bättre bakgrundsfärg.

f/6,3 - 1/125 sek. - ISO 100.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-01-10 15:53 | Läst 1684 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ett alldeles utmärkt svartvitt foto med bra kontrast och ett - som det ser ut - trevligt gäng!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-01-10 23:27
Min poäng med denna tillvägagångssätt är att jag har tillbringat mer tid och justeringar med hjälp av Color Efex än Silver Efex ! Och jag tror att jag fortsätter att experimentera med det när jag behöver konvertera mina färgfoton från SONYerne. Å andra sidan kommer jag att fortsätta att fotografera s/v direkt i min Fuji X100F.
Människorna på bilden är åskådare till en veteranbils trräffar på Roskilde havn.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är ofta väldigt trevligt att få reda på bakgrunden till bilden; parametrar, "framkallning" etc!
Och det är trevligt att läsa om och diskutera hur man gör när man fotograferar.

Bortsett från det här med Apple så är det ungefär samma tillvägagångssätt jag har när det gäller svartvita bilder; Lightroom, Silver Efex Pro och sen tillbaka till Lr och till slut spara som jpg.

Ha det//GöranR
Svar från Erik Madsen 2018-01-11 18:00
Hej, Goran. Tack för att du kommenterat och för din information om din arbetsmetod. Det är sällsynt att någon berättar om det. Så kanske det inte är så mycket intresse för det.
Som jag skriver till Björn - var det nytt för mig att jag tillbringade mer tid med Color Efex än med Silveren - här var det bara konvertering. Det kan vara annorlunda med andra motiv, men det måste testas
Med många vänliga hälsningar från Erik / DK.