Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1005 / Allt har ett slut .....

________________________________________________________________________Roskilde, den 2. juli 2018.

..... igår avslutades Danmarks fotbollsäventyr vid VM och idag slutade min status som bilist.

Efter en dramatisk slutsats blev landslaget besegrad av sina egna nerver. Tre brända straff - då kan man inte vinna straffer tävlinger trots egna målvaktens stora prestanda.

Efter 57 år som bilist har jag valt att ge upp körkortet. Det är både vemodigt och sorgligt, men jag har för länge sedan försökt att vänja mig vid tanken och har inte heller kört under en längre period.

Lyckligtvis krävs inget förarkort för MiniCrosseren 😀

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-07-02 16:42 | Läst 2204 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trist ! Men som tur är har du inte slutat att fotografera! :-)

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 17:11
Det er rigtigt Eva. Heldigvis kan jeg da stadig både høre og se 😀
Her er der stadig ingen udsigt til regn og det begynder at blive problematisk for bønderne og andre gode folk. Der ventes hedebølge i løbet af denne uge lig med 3 dage i træk med 25 grader!!!
Med venlige hilsener fra Erik.
PS: Så blev det på dansk denne gang - tag dig god tid😀
Inte så roligt, också jag ser att den dagen inte är alltför långt borta. Det här med det sluttande planet där vi får/vill/måste sluta med det ena efter det andra hör onekligen till dom jobbigare sidorna med att vara pensionär, många hälsningar!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 18:10
Så är det Björn inte något vi kan göra åt det. Vi måste se fram emot andra saker som vi fortfarande kan. Jag valde att frivilligt ge upp körkortet hellre än att låta andra göra det åt mig. Det kändes bäst för mig. Och jag kan även komma runt på min MiniCrosser.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Tråkigt att Danmark åkte ut, jag satt och höll tummarna hårt! Men det är viktigt att sätta straffarna.. Tråkigt också med körkortet! Jag tänker själv 'ge upp' mina körkortsbehörigheter C och D som måste förnyas med läkarintyg nästa år i april. Det är tung lastbil och buss som det gäller, där behövs nytt intyg vart 5:e år efter att man har fyllt 45 år. Om två år behöver jag också inkomma med läkarintyg från vanlig läkare men också från ögonläkare för att behålla A och B som är MC och Bil.. annars försvinner dom behörigheterna också.. Jag kan känna att jag inte ska köra tunga fordon mer, det har jag gjort i 35 år.. Men jag vill ju gärna ha kvar körkortet för personbil..
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 18:20
Hej jan
Ja om man bara kan göra 2 av 5 så slutar det. Jag kunde nog förmodligen få den förnyad utan doktors uttalande, men det skulle inte vara försvarbart. Och jag har som jag skriver, inte kört under en lång tid av rädsla för att hamna i problem. Hoppas att du kan behålla dit och att du fortfarande kan köra försvarbart :-)
Nu måste vi heja på Sverige, som jag har gjort hela tiden. I morgon mot Schweiz.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Nä det gick tyvärr inte för Danmark igår, som du säger så får man inte missa så många straffar. Största chansen var väl någon minut kvar av huvudperioden, då dansken hade ett skott alldeles utanför, hade den gått mot mål istället så hade den gått in.

Bilen ger ju en frihet, så man får hoppas att man kan ha kvar den och körkortet så länge man har hälsan. Annars har jag säkrat upp reträtten, har skaffat lägenhet vid ett torg, med vårdcentral, apotek, bibliotek, affär, pizzeria och 1 km till stranden så man skulle kunna klara sig på gamla dar
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 18:32
Hej Peter.
Ja sådan skulle det gå og nu må vi heppe på Sverige i morgen mod Schweiz.
Heldigvis har min frue sit kørekort, så der har jeg en privatchauffør :-) Det lyder som et godt valg af bolig og det er noget som mange ældre ikke har tænkt over i god tid.
Med mange venlige hilsener fra Erik
PS: Om någon undrar att jag vanligtvis svarar Peter på danska, beror det på att han har en tolk till hands :-)
pdahlen 2018-07-02 18:41
:), behöver nog ingen tolk, efter en 30 år så förstår jag nog det mesta. Eller som min fru säger, jag förstår det jag vill förstå
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 19:15
Undskyld - det er selvfølgelig klart😀
//Erik//
Hej, förstår att det känns tufft, men det är ju skönt att du har varvat ner på körningen i takt med att det inte känns bra längre, trafiken idag är ju tät o hetsig o man blir ju långsammare med åren, bra att du har scootern o ditt fotograferande, det kan ingen ta ifrån dig! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 23:31
Hej LO.
Mit problem er, at jeg føler mig usikker på om jeg ville kunne foretage en såkaldt katastrofe opbremsning, som mine ben har det nu og i fremtiden bliver de jo ikke bedre.
Tak for dine støttende ord.
Hav det godt i det sydsvenske og god kamp i morgen.
//Erik//
Tråkigt för dig, men säkert ett klokt val. Man måste känna att man behärskar sitt fordon och grejar den allt hetsigare trafiken. Jag hoppas att du ändå kan komma ut till dina fotoplatser med det fordon du kan köra. Höll naturligtvis på Danmark och tyckte att de slarvade bort för många straffar. Kroatien har ett fint lag och kan gå långt i turneringen.
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 23:35
Hej, Thorbjörn.
Tack för dina kommentarer och stödjande ord. MiniCrosseren ger mig den friheten jag behöver nu. Jag har kört det bil som jag kan kräva - sedan 1961!
Håller med dig om straff park - slarv eller nerver.
Nu är det Sverige i morgon.
Hälsningar från Erik.
Hej Erik. Trist men ett moget och ansvarsfullt beslut, du är ett föredöme. När det gäller fotbollen tycker jag Danmark föll med flaggan i topp och målvakten gjorde en väldigt bra match. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2018-07-02 23:44
Hej Mats.
Jag valde att ge upp körkortet frivilligt. För att undvika att det fanns andra som skulle fatta beslutet. Jag kände mig osäker på om jag hade tid att bromsa om en plötslig oförutsedd situation skule förekomme.
Danmark hade all chans att gå vidare, men när man inte kan göra mer än 2 av 5 - slutar festen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Nu är det Sverige imorgon.
Ett tungt och svårt beslut, som ju ändå hänger samman med din livssituation vad jag förstår. Strongt ändå att genomföra som du förtjänar all heder av.
Så har du ju ditt lilla fordon ändå. Och kameran. Så vi kan fortsätta njuta av bilder och berättelser från dig.
Ha det//GöranR
Svar från Erik Madsen 2018-07-04 22:42
Hej, Goran.
Tack för dina stödjande ord och förståelse. Det värmer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tråkigt för dig men du verkar ju förberett dig en tid. Jag kommer nog också att känna lite ångest när det blir dags. Som många redan sagt, är det ju bra att du har MiniCrossern och kan fortsätta fotografera.

Hälsningar
/ Peter
Svar från Erik Madsen 2018-07-04 22:51
Hej Peter
Det är sant att jag har förberetts för att den dagen skulle komma. Jag var tvungen att sälja min Amazon förra året efter att ha haft den i 19 underbara år (som veteranfordon). Nu är det fotohobbyn som kommer först.
Med vänliga hälsningar från Erik / DK.
Ett mycket klokt, men förstås tungt beslut du tagit. Jag ser nästan dagligen i mitt jobb förare som inte längre borde köra motorcykel, men ändå gör det. De är en fara för både sig själva och andra! Du får fortsätta göra bra bilder och ta dig fram med din scooter i stället :)

Ha det gott!
Svar från Erik Madsen 2018-07-04 22:56
Tack för dina förstående ord Anders. Jag har sedan länge erkänt min begränsning. Först satte jag cykeln bort, så var det min 30 km två hjul bensin scooter. Nu går det bra med min MiniCrosser.
Många vänliga hälsningar från Erik.