** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1091 / Jag förstår inte det.

__________________________________________________________________________________________

Roskilde, den 11. september 2018.

Ny längst ned i vår blogg - är det verkligen nödvändigt?

Vad är det nu - "Kommentera artikeln" hur är det med bilderna? Jag mener inte att det finns ett stort problem med tonen? "håll dig til ämnet"? Är det de sista dagarna av problem som inte borde debatteras i bloggen, men ska hänvisas till "Forum". Det kan vara sant vid ett flertal andra tillfällen och om andra ämnen också. Och jag är helt enig..

Min erfarenhet med bloggen är att det skrivas om många olika ämnen och både text och bilder som resulterar i så många olika synpunkter och svar. Jag tror att många tycker om bloggen här på FS som ett social media och att man tycker om det. I sällsynta fall kommer det att finnas några kommentarer som inte hör hemma här, men det är oftast från människor som erkäns och sedan ignoreras.

Bilderna har inget att göra med texten - och ändå. Nu, på ett eller annat sätt lyckades jag hämta bilderne efter ett tips från Mats. Nu ska vi se om jag kan komma ihåg hur jag gjorde det.  Men jag kan fortfarande inte använda piltangenterna. Testa vidare imorgon.

Med mange venlige hilsener fra Erik.

Inlagt 2018-09-11 23:10 | Läst 1992 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här nya: kommentera artikeln, betyder det att vi inte får kritisera problemen med bloggen, eller vad menas? LO
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 00:03
Jeg ved det ikke, men det er da en tanke, som jeg også fik. Jeg vil gerne have det fjernet fra min blog. Det fornemmes meget generelt og hører hjemme i reglerne for Bloggere, hvor der kun står sådan her:

REGLER KRING BLOGGAR

Bloggar är till för vardagliga betraktelser, ungefär som en dagbok. Eftersom detta är en fotosida så bör bloggarna i huvudsak handla om foto.

Bloggarna är inte politiska verktyg eller användas för reklam och detsamma gäller för övrig text man skriver.

Jeg mener, at det har været mere omfattende før. Jeg ved godt, at man opfordre til ikke at kommentere og besvarer frem og tilbage i en uendelighed i kritikgrupperne.

Nå har vi holdt os til emnet LO - det mener jeg :-)
God nat.
//Erik//
Dubbelolle 2018-09-12 00:23
Det finns på alla bloggar för tillfället, vet inte varför, LO
OK, om det nu är nödvändigt med en förmanande text så må man väl vänja sig. Och får det vissa politiska urspårare att tänka...

Men VARFÖR i högröda farao den chockrosa plattan??? Den bryter ju all stil på sidan, och skär(!) sig mot bilderna. Det är väl annars bara spelreklam som ser så dj-ig ut?

Men särskilt den sista bilden var fin!
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 20:11
Hej Per.
Tack för dina kommentarer. Jag kände inte ordet "urspårare", men det passar mycket bra med danska "løbe af sporet" eller "løbe løbsk". Och det gør några kommentarer och svar en gång i taget, men det är inte så allvarligt att det behöver en så stor uppmaning på allas bloggar och så i den hemska färgen. Det måste ingå i reglerna om de tycker att det är ett stort problem.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ja, det är mycket som är konstigt med bloggen numera.. Hur lyckades du få 'pilar' att kunna bläddra med mellan dina två bilder här? I uppförstorat läge så fungerade dina bilder nu som förut, innan bloggen började krångla..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 19:11
Hej jan
Jag vet inte !!! Ikväll fungerade det inte, som jag skrev. Men när du skrev det gjorde det, det kom "bag på" mig. Det måste vara "trollkarlen" som har varit på spel :-) Men jag "nåede" att se att det fanns en plats där man kunde "länka till". När du laddar upp fler bilder samtidigt. Jag har inte gjort det förut. Nu måste jag se om jag kan komma ihåg hur jag gjorde.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
ehrsa 2018-09-12 19:17
Ok! Konstigt! Dom kanske har en 'slump-generator' som gör att man vinner högsta vinsten ibland.. och allt fungerar! :-) Vi får 'utforska' mer.. Tack! Erik.
Hilsen!
Mycket nytt nu och en hel del som inte fungerar bra ännu.
Fast den där rosa rutan känns mest irriterande.
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 19:21
Hej Margareta.
Det har funnits olika saker som inte fungerade som det var tänkt. Det sista och lite irriterande var att man inte kunde räkna ut att ladda upp fler bilder på en gång och samtidigt kunna rulla med piltangenterna. Du har räknat ut det, jag kan se. Jag gjorde 2 bilder i natt och jag kunde inte få det att fungera, men idag verkar det plötsligt utan att jag har gjort någonting !!!
Som jag just har skrivit till Jan måste jag se om jag kan komma ihåg hur jag gjorde ikväll :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag håller med dig om den fula färgen den inte hör till här.
Själv har jag inte läst några regler, men har tydligen klarat mig kvar ändå.
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 19:52
Hej Stefan.
Jag läste reglerna för både bloggare och kritikgrupper när jag gick med och inte sedan. De respekteras inte särskilt strängt och jag är bra med. Vad jag reagerar mot är att redaktörerna plötsligt finner det nödvändigt att placera denna uppmaning på ALLAS bloggar (och så med en ful färg). Om det anses nödvändigt, hör det till i reglerna och inte här.
Vi måste fortsätta i livet - det finns sämre problem :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Stå rakt i ledet! HMMM! MVH Yvonne
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 19:41
Du har förstått det Yvonne :-) :-)
Med venlige hilsener fra Erik.
Dom tål inte kritik helt enkelt, jävligt dålig stil är det! Nu tycker jag dom ska ta bort den där fjantiga rosa skylten, löjeväckande! LO
Svar från Erik Madsen 2018-09-12 20:29
Jeg ved ikke om det er det, der er tilfældet, men mistanken er der. Som sagt mener jeg og det har jeg netop skrevet til Stefan.

"Vad jag reagerar mot är att redaktörerna plötsligt finner det nödvändigt att placera denna uppmaning på ALLAS bloggar (och så med en ful färg). Om det anses nödvändigt, hör det till i reglerna och inte här".

Vi er flere der har samme opfattelse, men jeg orker ikke at skrive mere om det og heller ikke til David. Han har ikke svaret på det link jeg sendte til ham på hans blog - efter hans opfordring !

Hav det godt.
//Erik.
Her til morgen virkede det med at anvende pil tasterne uden at jeg har gjort noget, så det må være blevet rettet fra andet hold - hurra. Nu må jeg se om jeg kan huske, hvordan jeg gjorde :-)
Mvh. Erik.
ehrsa 2018-09-13 11:18
Hej! Fick ett meddelande från 'David' igår att 'felet' är åtgärdat redan i förrgår kväll, det berodde på en 'bugg'! Alla bloggar skrivna efter det har fungerande 'blädderfunktion' för bilderna. Men de bloggar som skrevs där 'buggen' fanns med har fortfarande ingen 'blädderfunktion'.. Jag ska själv prova att 'redigera' bilderna i min senaste 'Molnblogg'. byta ut bilderna och mata in nya likadana bilder och sedan 'spara' för att se om dom nya bilderna blir blädderbara.. men det kanske inte hjälper..? 'Buggen' kanske fanns i hela formuläret och inte bara i bildinmatningen..
Hilsen!
ehrsa 2018-09-13 12:02
Nu har jag provat att byta ut, och radera mina fyra bilder i min senaste 'Moln' blogg, sedan matade jag in samma bilder igen och 'sparade' bloggen och då fungerade allt som det ska! Den skrivna texten kunde ligga kvar i bloggen, men det krävdes nya bilder för att 'blädderfunktionen' skulle fungera!
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2018-09-13 12:49
Tak for info Jan. Jeg må teste senere.
Den dumme og grimme ting er også fjernet!
Mvh. Erik.